Külföld

Intenzív támadás Kijev ellen: A lehető legtöbb támadórakéta a legrövidebb idő alatt

rtl.hurtl.hu

2023. május 16. 8:57

 Törmelék hullott a város állatkertjére is.

Oroszország kedden kora reggel újabb légicsapásokat indított az ukrán főváros ellen, májusban már a nyolcadikat, számolt be a Deutsche Welle.

Ukrán tisztviselők közlése szerint a védelmi rendszerek Kijev fölött több objektumot is kilőttek. Az éjszakai támadás összetett volt, drónokat, cirkáló- és valószínűleg ballisztikus rakétákat indítottak különböző irányokból, közölték.

Sűrűségében kivételes volt: a lehető legtöbb támadórakéta a legrövidebb idő alatt

 –  mondta Szerhij Popko, Kijev katonai közigazgatásának vezetője a Telegramon.

Popko előzetes információkra hivatkozva azt mondta, hogy a Kijev légterében lévő ellenséges célpontok túlnyomó többségét felderítették és megsemmisítették. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hány objektumot lőttek ki a város felett, és sikerült-e bármelyiknek célba találnia. Az sem volt világos, hogy rakéta- vagy dróntámadásokról volt-e szó.

Vitalij Klitschko kijevi polgármester elmondta: a lehulló törmelék több autót is felgyújtott és megrongált egy épületet a főváros nyugati részén fekvő Szolomjanszkij kerületben, amely a jelek szerint a legsúlyosabban érintett. Három ember megsérült. Két autó kigyulladt a város délkeleti, Darnyickij kerületében, tette hozzá. Törmelék hullott a város állatkertjére is.

A kijevi katonai közigazgatás közölte, hogy a főváros Obolonszkij, Sevcsenkivszkij, Szolomjanszkij és Darnyickij kerületeiből lehullott törmelékeket jelentettek.

Kedden a kora reggeli órákban szinte egész Ukrajnában légiriadó volt érvényben.

A legutóbbi támadásokra néhány órával azután került sor, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök visszatért európai útjáról, amelynek célja az volt, hogy fegyvereket szerezzen az Oroszország elleni ellentámadáshoz.

Nyitókép: Ukrán Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma / AP

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#kijev#légicsapás

Címlapról ajánljuk