Külföld

Borzalmas tömegkarambol a porviharban: majdnem száz jármű ütközött össze, hatan meghaltak

rtl.hurtl.hu

2023. május 2. 7:34

A nullára csökkent látótávolságban egymás után ütköztek a kamionok és az autók egy amerikai autópályán. 

Legalább hat ember meghalt, és több mint harmincan kerültek kórházba, miután majdnem száz jármű összeütközött egy amerikai autópályán, ahol egy porvihar miatt nullára csökkent a látótávolság – jelentette a helyi sajtó. 

A helyi hatóságok közlése szerint a területen szokatlanul erős porvihar alakult ki, ahogy a csapadékmentes időjárás miatt az autópálya mellett lévő földeken kiszáradt a talaj felső rétege, és az erős szél azt magával vitte.


Egy szemtanú  New York Timesnak arról számolt be, hogy a rossz látási viszonyok ellenére az autók nem lassítottak le, a kamionok pedig a nagy szélbe ide-oda billegtek az autópályán.

A tömegkarambol helyi idő szerint hétfőn délelőtt történt az Illinois állam egyik legforgalmasabb autópályájának számító I-55-ön. Mindkét irányban nagyjából hatvan személyautó és harminc kamion ütközött egymásnak, majd több kamion ki is gyulladt.


A hatóságok közlése szerint több mint harminc sérültet kellett kórházba szállítani. A legfiatalabb kétéves, a legidősebb 80. Állapotukról nem közöltek részletes információkat, csak annyit, hogy vannak, akik életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

Az autópályát több kilométer hosszan lezárták a tömegkarambol miatt.

Hasonló eset történt Magyarországon is, az M1-es autópályán, ahol egy szakaszon porátfújás miatt csökkent le a látótávolság, és emiatt több mint negyven autó ütközött össze, és több ki is gyulladt.


Az M1-es történt tömegkarambolnak egy halálos áldozata volt. 


Nyitókép: Nathan Cormier

Címlapról ajánljuk