Külföld

Megjelent az első felvétel a háborús bűnökért körözött Putyinról: sántítva látogatta meg a Krímet

rtl.hurtl.hu

2023. március 18. 17:44

A meglepetésszerű látogatáson készült egy felvétel a furcsán járó orosz elnökről.

Előre be nem jelentett látogatást tett szombaton Vlagyimir Putyin orosz elnök a félsziget Ukrajnától Oroszországhoz csatolásának kilencedik évfordulója alkalmából.

Az elnök részt vett egy szevasztopoli művészeti iskola megnyitóján Mihail Razvozsajev, a város kormányzójának társaságában. Ott készült egy felvétel, amin jól látható, hogy sántítva megy:


Putyin egyébként alaposan meglepte a szervezőket azzal, hogy megjelent Szevasztopolban, mert előzőleg csak arról volt szó, hogy videókapcsolaton keresztül jelentkezik be. Meglehet, az orosz elnök így akarta megmutatni azt, hogy nem korlátozza az utazásaiban az, hogy pénteken letartóztatási parancsot adott ki ellene a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság.

Vlagyimir Putyin az Ukrajna ellen tavaly februárban indított háború óta most első alkalommal utazott el a Krímbe. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök januárban kijelentette, hogy fegyverrel fogják visszafoglalni a félszigetet, amelyet ukrán területnek tartanak. Moszkva ugyanakkor ragaszkodik hozzá, hogy a Krím Oroszország része, és nem hajlandó vitát nyitni a terület hovatartozásáról egy esetleges béketárgyalás során.

Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Mihail Razvozsajev szevasztopoli kormányzó részt vesz a város művészeti iskolájának megnyitóján 2023. március 18-án. Fotó: MTI/AP/Pool/Kreml.

#Külföld#krím#vlagyimir putyin#látogatás#Mihail Razvozsajev#oroszország#sántítás#orosz-ukrán háború#háborús bűnös

Címlapról ajánljuk