Külföld

Videó: négy család esett egymásnak egy walesi temetőben, machetékkel, kalapáccsal és baseballütővel verték egymást

rtl.hurtl.hu

2023. március 14. 20:49

Nem tudni, hogy örökléssel kapcsolatos problémák miatt kerültek-e elő a kalapácsok. 

Felkavaró videót hozott nyilvánosságra a brit rendőrség, amelyen az látható, hogy egy temetőben konkrétan tömegverekedés zajlik, a harcoló családok machetékkel, kalapácsokkal és baseballütőkkel hadonásznak.

A felvétel még tavaly augusztusban készült, az eset következtében ketten megsérültek. A tömegverekedésben 

négy ellenséges család tagjai vettek részt, akik tavaly nyáron a walesi Swansea városában lévő Morriston krematóriumban tartott temetésen vettek részt.

A verekedésről készült felvételeken, amelyeket a dél-walesi rendőrség csak a hétvégén hozott nyilvánosságra, egy furgonos üldözés is látható. Egy másik jelenetben egy férfi téglával dob meg egy másikat, de akadt olyan is, aki kalapáccsal felfegyverkezve ment verekedni.


Egy ponton legalább hét férfi látható, amint egymást kergetik a furgon előtt, és úgy tűnik, mindegyiküknél különböző fegyverek vannak. Egy másik felvételen az látható, ahogy a furgon épphogy elkerülte a feketébe öltözött embereket, akik a sírok mentén sétáltak.

Nem világos, hogy a családok min veszekedtek, bár a Wales Online arról számolt be, hogy az incidens csak a legutóbbi volt az összecsapások sorában.

Carl Price nyomozó felügyelő a Wales Online-nak arról beszélt, hogy az embereket sokkolta az incidens: az erőszak mértéke is, de a helyszín és a másokkal szembeni tiszteletlenség is. 

Figyelembe véve, hogy milyen fegyvereket használtak és milyen járművekkel közlekedtek a temetőben, szerencse, hogy senki nem halt meg

– tette hozzá. 

Az incidens óta hét férfit börtönbe zártak.

Nyitókép: SkyNews / YouTube

#Külföld#wales#morriston#temető#család#vita#kalapács#machete

Címlapról ajánljuk