Külföld

Óvodába csapódott egy busz Montréalban, két kisgyerek meghalt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 8. 19:14

Hatan pedig megsérültek, amikor egy helyi járat 40 km/órás sebességgel csapódott az épületbe.

Két gyerek meghalt, hat másik megsérült, amikor szerdán egy busz belecsapódott egy napköziotthonos óvodába Montréal egyik külvárosában, Lavalban, számoltak be róla a kanadai lapok.

A sofőrt, egy 51 éves férfit, aki a helyi tömegközlekedési társaság (Société de Transport de Laval, STL) munkatársa volt, letartóztatták, és gondatlan vezetéssel, valamint emberöléssel vádolják.

Laval rendőrségi szóvivője szerint a tragédia reggel 8 óra 30 perc körül történt. Két gyermek a helyszínen életét vesztette, a kórházba került hat óvodás várhatóan túléli a balesetet.

Mint a CBC-n közzétett drónos felvétel is mutatja, a busz az utca végi buszfordulóból kihajtva, az óvoda parkolóján keresztül átvágva ütközött neki az épületnek:


Egy szomszéd, aki szemtanúja volt a balesetnek, a CBC-nek elmondta, hogy ő és egy csapat szülő próbálta kimenteni a busz alá szorult gyerekeket, és ők tartották vissza a busz sofőrjét is, aki megdöbbentően viselkedett.

„Mintha valahol máshol járt volna” – mondta egy közelben lakó, aki szerint a busz 30 vagy 40 kilométeres sebességgel haladt, amikor nekiütközött a napközinek. Ezután a sofőr kiszállt és levetette az összes ruháját, miközben artikulálatlanul ordibált. „Teljesen meztelen volt” – mondta. „Nem tudjuk, miért tette ezt. Nekiestünk, megpróbáltuk leteperni.”


Stéphane Boyer, Laval polgármestere szerint a sofőr 10 éve dolgozott az STL-nél, de eddig nem volt vele semmi gond. „Van egy olyan feltételezés, hogy szándékosan tette, de ezt a nyomozásnak kell majd megerősítenie” – mondta Boyer, hozzátéve, hogy nem világos, hogy a gyanúsítottnak bármi köze van-e az óvodához.

Nyitókép: Google Street View

#Külföld#kanada#montréal#busz#óvoda

Címlapról ajánljuk