Külföld

Nyolc embert agyonlőtt egy fegyveres egy jeruzsálemi zsinagógánál

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. január 27. 19:52

A támadásban legalább hárman megsérültek, a merénylőt az izraeli rendőrség a helyszínen lelőtte.

Nyolcan meghaltak és legalább hárman megsebesültek péntek este egy jeruzsálemi zsinagógánál végrehajtott fegyveres terrorakcióban, írja a Haaretz.

A merénylő autóval érkezett Kelet-Jeruzsálem Neve Jakov nevű lakónegyedébe, ahol járművét leállította, majd egy zsinagóga előtt lőni kezdett az épületből kilépőkre, akik közül nyolcan a helyszínen életüket vesztették.

A kelet-jeruzsálemi merénylőt a kiérkező rendőrök lelőtték. A kórházba vitt sérültek közül egy 70 éves nő életveszélyes, egy 20 éves férfi és egy 14 éves fiú súlyos állapotban van.

Nyolc embert agyonlőtt egy fegyveres egy jeruzsálemi zsinagógánál
Pénteken folytatódtak a zavargások Jeruzsálemben – Fotó: Issam Rimawi/Anadolu Agency via Getty Images

A támadásért a Hamász, az izrael által terroristának tartott palesztin fegyveres szervezet vállalta a felelősséget. Bejelentésük szerint az akciót megtorlásnak szánták a dzsenini menekülttábor elleni csütörtöki támadásra, amely során kilenc palesztin meghalt és húsz megsebesült az izraeli hadsereg katonáival folytatott összecsapásokban.

Nyitókép: izraeli katonák palesztin tüntetőkre lőnek január 27-én, Jeruzsálemben – Fotó: Issam Rimawi/Anadolu Agency via Getty Images

#Külföld#izrael#jeruzsálem#zsinagóga#terrortámadás#lövöldözés#palesztina#Hamász

Címlapról ajánljuk