Külföld

Újabb orosz milliárdos üzletember esett ki egy ablakon

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 26. 14:34

Pavel Antov, a Vlagyimir Standard húsipari vállalat alapítója egy indiai hotel ablakából esett ki, két nappal azután, hogy ugyanabban a hotelben egy mások orosz üzletember szívinfarktust kapott.

Újabb nevekkel bővüt karácsonykor a 2022-ben rejtélyes körülmények között elhunyt orosz üzletemberek listája. Indiai és orosz híroldalak információi szerint szombaton egy rajagadai hotel előtt vérbe fagyva találták Pavel Antov Genrikovicsot, a Vlagyimir Standard húsipari vállalat alapítóját.

A 65 éves milliárdos, aki nem mellesleg Putyin kormánypártja, az Egységes Oroszország politikusa és a leggazdagabbnak tartott orosz képviselő, több orosz üzlettársával Indiában üdült, amikor tisztázatlan körülmények között kiesett harmadik emeleti szobája ablakán. Antov a halálának előestéjén ünnepelte 65. születésnapját.

Hogy még bizarrabb legyen az eset, pár nappal korábban, december 22-én Antov egyik útitársa, a 61 éves Vlagyimir Bidanov is elhunyt: a férfit szobájában eszméletlenül találták üres borosüvegek között, kórházba szállítás közben meghalt, állítólag infarktus végzett vele.


Az indiai rendőrség vizsgálja a két halálesetet, de egyelőre nem találtak köztük összefüggést, vagy bűncselekményre utaló körülményt, írja a TASSZ orosz állami hírügynökség.

A rendőrség nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Pavel Antov depressziós lett barátja halála miatt, és öngyilkosságot követett el.

Pavel Antov a vlagyimiri régió törvényhozó közgyűlésének tagja és a Vlagyimir Standard vállalatcsoport alelnöke volt. A Forbes 2018-ban 10 milliárd rubelre becsülte a vagyonát. Abban az időben Antov vezette a leggazdagabb oroszországi képviselők és tisztviselők rangsorát.

Antov halálát megerősítette Vjacseszlav Kartuhin, a Vlagyimir régió törvényhozó közgyűlésének helyettes elnöke is.

Nyitókép: Pavel Antov / YouTube

#Külföld#oroszország#india#üzletember#kiesett

Címlapról ajánljuk