Külföld

Orbán sálja miatt bocsánatkérést követel Ukrajna, a horvát elnök csak nevet az egészen

Magyar ÉvaMagyar Éva

2022. november 22. 11:07

Az ukrán külügyminiszter bekérette az ügy miatt a kijevi magyar nagykövetet.

Az ukrán kormány bekéreti a kijevi magyar nagykövetett Orbán Viktor nagy-magyarországos focisálja miatt. Erről Oleg Nikolenko ukrán külügyi szóvivő számolt be a Facebook-oldalánvette észre a 24.hu

Nikolenko a posztja elején közölte, hogy a magyar kormányfő egy olyan szurkolói sállal a nyakában jelent meg egy focimérkőzésen, ami „Magyarországot Ukrajna területének egy részével ábrázolja”. Egyben közölte, hogy Ukrajna „hivatalos bocsánatkérést” vár az eset miatt a magyar kormánytól.

Ahogy arról már beszámoltunk, Orbán Viktor egy Nagy-Magyarország térképével díszített focisálban jelent meg egy, a Facebook-oldalára kirakott videóban, amit Dzsudzsák Balázst búcsúmérkőzése kapcsán tettek közzé.

A sál miatt már tiltakozott a román külügyminisztérium is, ami közleményében „elfogadhatatlannak” nevezett „minden revizionista megnyilvánulást, bármilyen formában is jelenik meg”, és jelezték, hogy nemtetszésüket kifejezték a bukaresti magyar nagykövetnek is. 

A sálra felfigyelt Horvátország is, de a horvát kormányfő és államfő már nem reagált olyan hevesen. Zoran Milanović horvát elnök közölte, hogy ő „csak nevet” az eseten, amivel szerinte nem kell komolyabban foglalkozni és hozzátette:

Orbán Viktor horvátországi törekvései kimerülnek abban, hogy augusztusban egy hónapig az Adriai-tengeren hajókázik, és találkozunk egy vacsorára. 

„A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!” - írta Facebook-oldalán Orbán Viktor.

Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

#Külföld#orbán viktor#sál#nagy-magyarország#ukrajna

Címlapról ajánljuk