Külföld

„A Bosszú Kalapácsa” – pöröllyel végeztek ki az oroszok egy katonát, aki átállt az ukránokhoz

rtl.hurtl.hu

2022. november 14. 7:45

Az erről készült videó a közösségi oldalakon terjed. 

Brutális videót tettek közzé egy orosz Telegram-csatornán arról, hogyan végeznek ki a fejére mért kalapácsütésekkel egy ukrán egyenruhát viselő férfit. A videót egy olyan csatornán tették közzé, ami az orosz sajtóban úgy jellemeztek, mint ami a Wagner-csoport nevű orosz zsoldossereghez köthető.

A beszámolók szerint a férfi a Wagner tagja volt, de megszökött, és átállt az ukránok oldalára. A „Bosszú Kalapácsa” néven ismertté vált felvételen a férfi közli, hogy Jevgenyij Nuzsinnak hívják, és szeptember negyedikén szökött át az ukránokhoz. Közlése szerint október 11-én elrabolták, amikor Kijevben volt:

Fejbevertek, elveszítettem az eszméletem, és ebben a pincében tértem magamhoz. Azt mondták, tárgyalásom lesz.

Ekkor egy terepruhás férfi egy pöröllyel üti meg a férfi fejét, amit ragasztószalaggal egy téglarakáshoz erősítettek. A férfi a földre zuhan, majd még egy ütés éri a fejét. A felvételen a férfi testét nem mutatják meg a második ütés után.


Nuzsinnal szeptemberben egy ukrán újságíró készített interjút – írta a Radio Free Europe. Abban Nuzsin közölte, hogy gyilkosság miatt volt börtönben, amikor a Wagner-csoport besorozta a tagjai közé. Elmondása szerint csak azért csatlakozott, hogy Ukrajnában az első adandó alkalommal meg tudjon szökni, és át tudjon állni az ukránok oldalára, hogy az oroszok ellen harcoljon.

A Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin oligarcha a videóhoz írt hozzászólásában „árulóként” jellemezte Nuzsint, a sajtónak pedig annyi mondott, hogy a felvétel „nagyszerű rendezői munka”, kiemelve, hogy vágás nélkül vették fel, míg szóvivőjén keresztül kijelentette, hogy a férfi „kutyaként halt meg”.

Ukrajna egyelőre nem erősítette meg Nuzsin halálát – írta az RFE.

Nyitókép: YouTube / Бутусов Плюс

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország#wagner-csoport#kivégzés#kalapács#pöröly

Címlapról ajánljuk