Külföld

András herceg meg akarta akadályozni bátyja, III. Károly király trónra lépését

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 22. 14:08

András herceg még Dianával is szövetkezett a családtagok háta mögött.

II. Erzsébet királynő halálát követően legidősebb fia, a 73 éves III. Károly lépett a trónra, aminek a királyi család nem minden tagja örül – írja a Daily Mail. Angela Levin legújabb, Kamilla királynéról szóló könyvében meglepő összeesküvések derülnek ki a királyi család egyik bennfentes informátorától.

András herceg, III. Károly király öccse állítólag nem akarta, hogy a bátyja király legyen, és ezért évtizedekkel ezelőtt a család több emberét is megpróbálta meggyőzni arról, hogy a királynő halála esetén egyből Vilmos kerüljön a trónra.

Levin könyvéből kiderült, hogy András herceg tervéhez ex-feleségével, és Diana hercegnővel is szövetkezett. Még azt is kitalálta, hogy ő legyen a régens, vagyis aki addig uralkodik, amíg a törvényes király, ebben az esetben Vilmos, nagykorúvá nem válik.

A forrás azt is felfedte, hogy András herceg nem csak Károly, de Kamilla ellen is kampányolt, és meg akarta akadályozni a házasságukat úgy, hogy megpróbálta meggyőzni az anyját, II. Erzsébetet arról, hogy Kamilla nem megbízható.

András herceg nagyon keményen kampányolt azért, hogy Károly ne lehessen király az anyjuk halála után, és Vilmos kerüljön a trónra. 

– mondta az informátor.

III. Károly király és András herceg kapcsolata sosem volt felhőtlen, azonban amikor kiderült, hogy András herceg kapcsolatban állt a pedofil Jeffrey Epsteinnel a viszonyuk drámain megromlott. Emiatt az ügy miatt András herceget januárban megfosztották a katonai rangjaitól, és civilként kellett bíróság elé állnia – amely döntés mögött feltételezhetően Károly és fia, Vilmos herceg állt.

Nyitókép: Max Mumby / Indigo / Getty Images

#Külföld#iii. károly király#ii. erzsébet királynő#András herceg#összeesküvés#diana hercegnő#trónörökös

Címlapról ajánljuk