Időjárás

Mindenhol visszavonta a harmadfokú riasztást a meteorológiai szolgálat

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 4. 17:30

A Balaton körül, a Bakonyban és a Mecsekben még lehetnek 90 km/h körüli, vagy azt meghaladó széllökések, ezért ott még narancs riasztás van érvényben.

Mindenhol visszavonta a viharos szél veszélye miatt korábban kiadott harmadfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton késő délutánra. Napközben az országon átvonuló, súlyos károkat okozó szélvihar miatt több megyére is harmadfokú riasztást adtak ki, írja az MTI.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint, az északnyugati, északi szél fokozatosan veszít az erejéből, de estig még több helyen várható óránkénti 70-80 kilométeresnél erősebb széllökés. Éppen ezért másodfokú (narancssárga) riasztás van érvényben Fejér, Veszprém, Somogy és Baranya megyében.


Erősen viharos – 90, esetleg 100 kilométeresnél erősebb – szélrohamok még legfőképp a Dunántúli-középhegységben, a Balaton térségében és a Mecsek környékén lehetnek, de már itt is egyre inkább megszűnő, csillapodó jelleggel.

Szombat estére mindenütt jelentősen veszít erejéből a szél, de továbbra is nagy területen erős vagy viharos közeli marad, a hegyekben még helyenként lehetnek 70 kilométer/óra körüli széllökések.

Vasárnap a szombatihoz képest már jóval kedvezőbb szélviszonyokra számíthatunk.

#Időjárás#szélvihar#szél#veszélyjelzés

Címlapról ajánljuk