Időjárás

Videó: játszi könnyedséggel borította földre a szél a mohácsi Penny hatalmas kerítésfalát

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 4. 15:04

Döbbenetes felvételt osztott meg Facebookon egy mohácsi lakos az országon végigsöprő szélvihar helyi következményéről. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombaton kora délután közölte, hogy rengeteg helyre riasztották az országban a tűzoltókat az országon végigsöprő szélvihar miatt. Elsősorban a Dunántúlon, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A beavatkozások száma országszerte meghaladta a 2300-at, a legtöbb riasztás a Dunántúlról, Somogy, Baranya, Fejér, Tolna, Veszprém és Zala megyékből érkezik, itt okozza a legtöbb kárt az erős szél.

A riasztások többsége letört faágak és kidőlt fák miatt érkezett, de sok épület tetőszerkezetét, kéményét is megbontotta a viharos szél, fák dőltek autókra, lakóházakra, középületekre, kerítésekre, utakra, vasúti sínekre és elektromos vezetékekre.

A viharos erejű szél Mohácson ledöntötte a Penny Market kerítésfalát, vette észre a 444. A történteket egy helybéli fel is vette telefonjával, a videót pedig megosztotta Facebookon:


A Dunántúl nagy részén továbbra is a legmagasabb, piros riasztás van érvényben az erős szél miatt. A katasztrófavédelem arra figyelmeztet, hogy aki teheti, maradjon otthon a riasztással érintett területen. Ahol akadozik az áramellátás, tanácsos nem lemeríteni a mobiltelefont, hogy baj esetén segítséget lehessen hívni. Akinek halaszthatatlan teendője van, indulás előtt tájékozódjon az útviszonyokról, mert sok út le van zárva a kidőlt fák miatt.

Nyitókép: Zoli Bogo / Facebook

#Időjárás#szélvihar#mohács#károk

Címlapról ajánljuk