Híradó

Pokol a kutyáknak, pokol a gazdának: nyolc állat maradt egy kétségbeesett tiszakécskei nőre, de senki nem segít rajta

Balogh ZoltánBalogh Zoltán

2023. január 21. 17:03

Áldatlan állapotok uralkodnak abban a tiszakécskei kertes házban, ahol összesen nyolc kutya él, közülük négyen évek óta nem jártak a szabadban, bezárva, egy pincében élnek, oltás nélkül. A nő, akire kényszerűségből az állatok maradtak, hiába kér segítséget.

Nyolc kutya maradt egy tiszakécskei nőre. Korábban az azóta elhunyt nagyanyja, majd kórházba került anyja fogadta be korábban a kóbor állatokat. A nő nem tud az állatokról gondoskodni, ezért állatvédők segítségét kérte, de mindenhonnan azzal utasították el, hogy a menhelyeken nincs hely, és a helyi önkormányzatnál sem foglalkoztak vele.

Nem tudjuk őket vállalni. Se anyagilag, se lelkileg nem bírjuk. Szeretnénk segítséget kérni az elhelyezésükben, mert áldatlan állapotok vannak: már a táplálásuk is veszélyes

 – mondta az RTL Híradónak a kétségbeesett asszony, aki leginkább amiatt aggódik, hogy mi lesz akkor, ha hazaengedik a kórházból édesanyját, aki agyvérzése után állandó ápolásra fog szorulni, mindemellett még fiáról is gondoskodnia kell.

A nő szeretné rendbe tenni a házat, és édesanyjához költözne a fiával, de amíg a kutyák itt vannak, nem segítenek a rokonok.

Nagyon sok helyre küldtem kérelmet, gyepmesteri telepre, állatvédőkhöz. Minden helyről azt kaptam, hogy nem tudnak sajnos segíteni.

 A segítségmegtagadást az állatvédők azzal magyarázzák, hogy nincs helyük új kutyáknak. Legutóbb az önkormányzat utasította el. Pedig a Híradónak nyilatkozó jogász szerint ezt nem tehették volna. „Az önkorányzatnak kötelessége, hogyha bejelentést kap, akkor kimenjen egy hatósági ellenőrzésre. És annak függvényében eldöntse, hogy kell-e intézkedni, és hogy mit kell intézkedni” – mondta az RTL Híradónak Nagy Csilla, jogász.

Pénteken az RTL Híradó hiába kereste írásban az önkormányzatot, még nem válaszoltak.

#Híradó#Videó#Belföld#kutyák#tiszakécske#agyvérzés#állatmentők

Címlapról ajánljuk