Híradó

A „mételyezőket” emlegető etyeki polgármester kizavarta az RTL-t a hivatalból, de kiderült, mi váltotta ki a dühét

Molnár FruzsinaMolnár Fruzsina

2022. október 12. 18:42

A formabontó megnyilvánulásaival feltűnt fideszes polgármester ezúttal az „ármánykodó, ferde gondolkodású” tanárokat vette célba, mivel a gyerekek nem vettek részt a nagyközség október 6-i megemlékezésén. Korábban egy tanár célzott rá, hogy a távolmaradásnak szakmai okai voltak, az RTL Híradónak szülők el is mondták, hogy mi van a háttérben. A polgármester véleményét azonban nem ismerhettük meg.

Mételyezőknek, ármánykodóknak és ferde gondolkodásúaknak nevezte Etyek fideszes polgármestere a település iskolájának tanárait egy közösségi oldalon megosztott posztban. Zólyomi Tamás szerint bizonyos tanárok ellene dolgoznak – mert nem mentek el a település október 6-i ünnepségére. 

A szülői munkaközösség elnöke az RTL Híradónak elmondta: azért nem mentek el a rendezvényre az osztályok, mert a gyerekeket nem sikerült felkészíteni. A polgármestertől hiába kért interjút az RTL Híradó, egyszerűen kitessékelte stábunkat a hivatalból. 

Az aradi vértanúk október 7-ei megemlékezése túl szolidra sikerült Etyeken a polgármester megítélése szerint. Zólyomi Tamás a közösségi oldalán fakadt ki amiatt, hogy a helyi iskola nem vett részt a rendezvényen, szerinte azért, mert a településen bizonyos tanárok ellene dolgoznak. A polgármester a poszt végén azt írta: 

Dolgozni fogunk érte, hogy a mételyezőket, ármánykodókat, ferde gondolkodásúakat közösségünk kivesse magából!

A polgármester kirohanása meglepte az iskola tanárait, egyikük emiatt nyílt levelet írt. Vidra Gabriella nem érti, mit szeretne elérni a polgármester az üzenettel. A Telexnek azt mondta: a teljes tantestület együtt – szakmai, és nem politikai okok miatt – döntötte el, hogy nem vesznek részt a községi rendezvényen.

A szülői munkaközösség elnöke az RTL Híradónak mondta el, mi is volt az a szakmai ok: minden évben a 8. osztály szervezi meg az iskolai megemlékezést, és jelen pillanatban a 8. osztályos osztályfőnökök nem magyar irodalom, illetve történelem szakos tanárok, hanem más szakon tanítanak, így 

nem tudták úgy fölkészíteni a gyermekeket, hogy a falu előtt is megjelenhessenek.

A polgármester posztja a szülőket is felháborította, amit jeleztek is, de választ nem kaptak Zólyomitól. Az RTL Híradó is szerette volna megkérdezni a polgármestert, ezért megkeresték a hivatalában. Zólyomi Tamás épp szembejött a folyosón, ahol aztán a következő párbeszéd játszódott le:

– Üdvözlöm! RTL Híradótól… 

– Akkor tessenek kifáradni a hivatalból! Köszönjük szépen a lehetőséget! 

– Nem szeretne nyilatkozni polgármester úr? 

– Hazug médiákat nem látunk Etyeken szeretettel! 

– De nem kívánja tisztázni, amit… 

– Még egyszer mondom, tessenek kifáradni a hivatalból! Köszönöm szépen! 

– A hivatal előtt sem nyilatkozik? 

– Tessék kifáradni a hivatalból!

Etyek polgármesterétől a Híradó annyit szeretett volna megtudni, hogy pontosan mit értett az alatt, amit a posztjában megfogalmazott, és mi a gondja az iskola tanáraival. De ahogy az előbbiekből kiderül, erre nem volt esély.

Etyek polgármestere legutóbb nyár végén került be a hírekbe. Zólyomi Tamás akkor az iskola belső, vidám színű festését kritizálta, pedig korábban ő maga is részt vett az intézmény felújításában. Az egyik képen éppen amellett a szivárványszínű mandala mellett pózolt, amelyet később melegpropagandának és az ördög művének nevezett. 

#Híradó#Videó#etyek#polgármester#zólyomi tamás#pedagógusok#október 6.#megemlékezés#iskola#top hírek

Címlapról ajánljuk