Híradó

Jacko életébe került, hogy nem mert nemet mondani

rtl.hurtl.hu

2011. szeptember 27. 11:39

Több mint két évvel Michael Jackson halála után kedden kezdődik meg a per az Egyesült Államokban.

2009. június 25-én riasztották a mentőket Michael Jackson Los Angeles-i házához. A kórházban már csak a halálát tudták megállapítani az 50 éves énekesnek, aki épp egy nagyszabású visszatérő koncertsorozatra készült. A szakértők szerint halálát szívroham okozta, amelyhez egy gyógyszer túladagolása vezetett. Az altatót a popsztár orvosa Conrad Murray írta fel.

A most kezdődő per középpontjában is ez, a Propofol nevű szer áll majd, amelyet főleg kórházakban intravénásan használnak. Szokatlan, hogy valaki szájon át vegye be, mint ahogy azt Jackson tette.

A Murrayt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádló ügyészek szerint, az orvos nem járt el kellő körültekintéssel, amikor az énekes otthonában adta be az erős altatót, anélkül, hogy ott rendelkezésre álltak volna életmentő eszközök.

„Azt hitte, hogy megnyerte a lottóötöst, amikor Michael Jackson havi 150 ezer dollárért felfogadta, hogy a turnéján mellette legyen. Nem akarta föladni a jó életet, és nem mert nemet mondani a sztárnak, de ez Michael életébe került” – mondta Jackson egykori ügyvédje.

Murray védői szerint az orvos nem tehetett semmit, mert az alvásproblémákkal küszködő Jackson újabb adagot bevett a Propofolból, amikor Murray nem volt a szobában.

„A védelemnek nehéz dolga lesz. Jacksonra kell hárítaniuk a felelősséget, de úgy, hogy nem befeketítik, hanem áldozatnak állítják be, akit mások tettek gyógyszerfüggővé” – véli egy jogprofesszor.

A televízióban közvetített per a bíró számításai szerint 5 hétig tart majd. A rajongók között minden nap helyeket sorsolnak ki a tárgyalóteremben, ahol a Jackson családtagjai is jelen lesznek. Murray-t legfeljebb négy év börtönre ítélhetik.
#Híradó#michael jackson#orvos#emberölés#altató#conrad murray#túladagolás#gondatlanság

Címlapról ajánljuk