Spenót fasírttal hagymás törtburgonyával
2017. április 21. 21:30
HOZZÁVALÓK:
• 900 g spenót (mirelit)
• 4 evőkanál finomliszt
• 5 dl tej
• 2 evőkanál olaj
• 1 fej fokhagyma
• 2 tojás
Hagymás törtkrumpli:
• 0,5 kg burgonya
• 2 fej hagyma
• 1 ek olaj
A fasírthoz:
• 50 dkg darált sertéshús
• só ízlés szerint
• 1 teáskanál vegeta
• 1 kávéskanál pirospaprika
• bors ízlés szerint
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 db tojás
• 2 evőkanál zsemlemorzsa
• 0,5 dl olaj
• 1-2 db vízbe áztatott zsemle vagy kenyér
ELKÉSZÍTÉS:
1. Felolvasztom a fagyasztott spenótot.
2. Rántást készítek, majd apránként felöntöm tejjel úgy, hogy ne csomósodjon össze.
3. Hozzáadom a kinyomott fokhagymát, elkeverem.
4. Hozzáadom a spenóthoz, és együtt főzöm egy darabig, kb. 10 percig
5. Olajat hevítek és ráütök 2 tojást (adagonként), majd lassú tűzön lefedve addig sütöm, amíg a fehérje egy kicsit megszilárdul, de a sárgája még belül folyékony.
Krumpli:
1. Hajában megfőzöm a burgonyát, majd meghámozom és darabosra töröm krumplinyomóval.
2. Hagymát apróra vágom, olajon megpirítom.
3. A hagymát és a burgonyát összekeverem és tálalom.
Nézd meg Pierre véleményét az elkészült ételről: