Hagyjál főzni!
Hagyjál főzni!
Palócgombóc
2016. május 3. 22:10
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb burgonya
- 25 dkg liszt
- 25 dkg bármilyen hús apróra vágva, vagy darált hús
- 1db közepes fej hagyma
- Pirospaprika
- Só
- Bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 2dl tejföl
Elkészítés:
Burgonyát sós vízben megfőzzük, burgonyanyomóval áttörjük. Annyi liszttel amennyit felvesz. A húsból és hagymából, fokhagymából pörköltet készítünk.
Könnyen gyúrható tésztát csinálunk, mint a szilvás gombóchoz.
Kinyújtjuk és kb. 10x10 cm-es kockákra vágjuk. A kész pörköltet leszűrjük. a hússal megtöltjük a tészta kockákat és gombócokat készítünk belőle.
Nagyobb fazékban vizet forralunk, picit megsózzuk, és a gombócokat kifőzzük benne.
Eközben a leszűrt pörkölt szaftot tejföllel és egy kevés liszttel besűrítjük.
A kész gombócokat tányérra téve, "nyakon"öntjük a szafttal.
Nézd meg Pierre kritikáját az ételről:
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem