Fókusz

Berkes Niki az iskolapéldája annak, hogy lehetetlen nem létezik – elképesztő sikert ért el az Arnold Classicon a magyar testépítő

Virágh OrsolyaVirágh Orsolya

2023. május 30. 19:51

Berkes Nikolett és Berkes László május végén utazott Dél Afrikába, ugyanis Johannesburg mellett rendezték meg az idei Arnold Classicot. Hosszú út vezetett az afrikai profi versenyig, ahová egyedüli magyarként Nikit hívták meg. A testépítő a Fókusznak elmesélte, volt idő, amikor a sültkrumpli, a pizza és a hamburger előkelő helyet foglalt el az étrendjében. Ma már elborzadna mindegyiktől. Niki egyébként a nemzetközi megmérettetés után sem engedhette el magát, hamarosan a Puskás Arénában versenyez majd. 

Niki életét a férjével való találkozás változtatta meg. Bár kezdetben Laci csak formába akarta hozni, egy idő után annyira belelendültek az edzésekbe, hogy Niki hirtelen a színpadon találta magát. Bár párja is versenyző volt, nem mindig egyszerű feladat a felkészülés és a sok edzés, mesélte Niki a Fókusznak.

Viszont azt is tudom, hogy még egy ilyen társat nem találnék, aki naponta kétszer lejön velem edzeni, szaunázik, ő is odafigyel a kajára, hogy ne essek kísértésbe

– vallotta be a magyar testépítő.

Azért azt mindketten megerősítik, hogy a magánéletet a szakmai élettel nem mindig szerencsés keverni. Főként Lacinak, aki kenyérre kenhető férj és vasszigorral felügyelő edző is egy személyben. Niki hozzátette, soha nem mond ellent Lacinak, hiszen az ő segítségével változott meg. Szerinte Laci tudása és a saját munkája, valamint szorgalma kellett a sikerekhez.

De ha az ő tudása nincs meg, akkor én sem lennék

– tette hozzá.

Nikiék múlt héten repültek Dél Afrikába, Johannesburg mellett rendezték meg az Arnold Classicot, ahol Niki második lett. Izgatottan emlékezett vissza a pillanatra, amikor sorolták a helyezetteket és tudta, hogy már a legjobb háromban van, de még mindig nem hallotta a nevét.

Nyilván az ember eljátszik a gondolattal, hogy megnyerte.

– mondta.

A testépítő szerint azonban top kettőben lenni egy ilyen versenyen nagy dolog, és nagyon boldog volt, amikor meghallotta a nevét mint a második helyezett.

Üröm az örömben, hogy Niki a verseny után sem engedhette el magát. Az önkínzást töretlenül folytatja. Egy hét múlva 11 óra repülés helyett viszont elég lesz az 1-es villamosra szállniuk a Puskás Arénáig. Niki következő versenyét ott rendezik meg.

#Fókusz#Videó#Bulvár#utazás#afrika#Arnold Classic#berkes nikolett#testépítő#Sport

Címlapról ajánljuk