Fókusz

Peter Srámeket megkoronázták New Yorkban, kiverte a biztosítékot Zámbó Mariettánál

Süle LászlóSüle László

2023. május 25. 19:34

A Király című sorozat betétdalaival lépett közönség elé New Yorkban Peter Srámek, aki egy ideje nem szívesen látott vendég Zámbóéknál. A Fókusznak bepillantást engedett az amerikai fellépés kulisszái mögé és előkerült az a felvétel is, amiről a Jimmy Gálán beszélt a legendás énekes nővére, Zámbó Marietta.

Zámbó Jimmy egyik legnagyobb álma volt, hogy zenei karriert fut be Amerikában. Olykor még ébren is azt gondolta, hogy ez meg is történt.

Én három évig laktam Amerikában, nem sok kedvem van elmenni Magyarországról. El ne kiabáljam! 

– mondta Zámbó Jimmy a nagymegyeri SPTV-nek.

Az RTL+-on ma is megtekinthető Király című sorozat – amely persze rengeteg fikciós elemet is tartalmaz – lerántotta a leplet erről a legendáról. Fontos hozzátenni, hogy abban az időben nem Jimmy volt az egyetlen, aki hasonló történeteket mesélgetett, az internet előtt nagyjából mindenki egy kicsit könnyebben lódíthatott, például sosem volt amerikai utazásokról. A film készítői azonban alaposan utánanéztek annak a ténynek, mit is keresett pontosan Zámbó Imre az Újvilágban. Hát, nem sokat. Inkább költött.

Mi Edit jóvoltából nagyon sok mindenhez hozzájutottunk. Például hozzájutottunk az ő bizonyítványához. Hozzájutottunk az útleveléhez. És egyéb dolgokhoz. Az ő útlevelében nem volt amerikai vízum, főleg nem többéves. Akkor sem lehetett Amerikában több hónapot eltölteni, (legfeljebb) illegálisan. Ez nem működött akkor sem. Most sem működik 

– mondta Kovács Dániel Richárd, A Király című sorozat főrendezője.

Herman Péter, az RTL drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgató producere hozzátette: Többé-kevésbé biztosan tudjuk, hogy volt az Egyesült Államokban. Ráadásul a családjával, és a Krisztiánnal is. De nyaralni. Turistaúton voltak. Nem találtuk annak nyomát, hogy ő ott élt volna, és zenészként alkotott volna.

„Ha Jimmy most még élne, már sztár lenne Amerikában” – Peter Srámek New Yorkban lépett fel és itt került rá a korona, ami kiverte a biztosítékot Zámbó Mariettánál

A sorozat célja nem az volt, hogy még magasabbra emelje „A Királyt”, de ez még így is sikerült. De nem csak Zámbó Jimmyt és a dalait tette újra népszerűvé, hanem azt a Peter Srámeket is, aki egyrészt felénekelte a szériához írt új dalokat, másrészt ő volt Olasz Renátó és Nagy Ervin énekhangja. Srámek sorra adja a teltházas koncerteket A Király dalaival – most pedig még Amerikába is meghívást kapott. Odav, ahová Jimmynek sosem sikerült eljutnia fellépni.

Van egy nagyon jó rajongóm, aki szeretett volna a szülinapján látni engem. Emellett vannak kint ismerősei, akik szerveznek bulikat kint. És akkor sikerült. Meghallgatták a dalaimat, tetszett nekik a műsor. És mondták, hogy ha már kint leszek New Yorkban, nagyon nagy kár lenne, ha nem énekelnék ottani magyaroknak 

– árulta el a Fókusznak Peter Srámek.

Péterért egy limuzint is küldtek, és egy koronát is tettek a fejére – erről itt láthat videót, ez verte ki a biztosítékot Jimmy nővérénél.

Semmi bajom sincs vele, de azt a koronát nem bírom elviselni ott, a feje fölött. Még öcsém sem tette a magára a koronát! A közönség nevezte Királynak! 

– mondta Zámbó Marietta az idei Jimmy Emlékkoncerten.

A két előadót összevetni amúgy teljesen fölösleges. Zámbó Jimmy egy egészen más korszakban volt népszerű, neki egyszerűen nem volt lehetősége hasonló haknikra New Yorkban.

Én biztos vagyok abban, ha Jimmy most még élne, ő Amerikába lehet, hogy nem csak kijött volna énekelni, hanem lehet, hogy már Amerikában is sztár. Képes volt rá, abszolút. Én örülök, hogy legalább a dalait el tudtam vinni New Yorkba, és egy kicsit hozni az embereknek azt, amit sajnos már nem tudnak megkapni Zámbó Jimmytől – tette hozzá Srámek.

A fellépések mellett maradt néhány nap szétnézni is New Yorkban, Peter igyekezett tartalmasan eltölteni az idejét, a legfőbb nevezetességeket nézte meg. Tetszett neki New York hangulata, azt mondja, az emberek nagyon kedvesek az utcán, nem irigyek és csak jót kívánnak, olyanoktól kapott dicséretet, akiket soha életében nem látott.

Srámeknek olyan sok fellépése van, hogy gyakorlatilag nincs ideje pihenni. Alighogy hazaért, újabb helyszínekre rohan koncertezni. A Király dalaiban is van még további muníció: hamarosan egy újabb videóklip készül a népszerű sorozat egyik ismert betétdalához.

#Fókusz#Videó#peter srámek#A Király#zámbó jimmy#korona#zámbó marietta#new york#amerika

Címlapról ajánljuk