Fókusz

Balogh Levente: Az elnöki asszisztensemnek fontos dolga lesz, hogy a versenyistállómat igazgassa

Kecsmár AlexandraKecsmár Alexandra

2023. május 24. 21:22

Balogh Levente egy lóra licitált a Cápák között felvétele alatt, nem is akármilyenre. A milliárdos üzletember eltökélt célja, hogy a magyar lóversenyzést nemzetközivé tegye, kezdetnek vett egy lovat nem egészen 17 millió forintért. Flying AquAngelben, a kék lóban minden potenciál megvan arra, hogy híres győztes lehessen, júniusban mutatkozik majd be a Kincsem Parkban. 

Egyre jobb lovakat fogok venni, és rákényszerítem a többi lótulajdonost, vállalkozót, hogy ők is egyre jobb lovakat vegyenek. És egy idő után Európa élvonalába fogunk tartozni a nemzeti galoppal.

Nem kis fába vágja ezzel a fejszéjét Balogh Levente, a Cápák között vállalkozója, aki 45 ezer euróért vásárolt versenylovat. Levente üzletemberi vénáját ezúttal lóversenyeken szeretné kamatoztatni. Bár saját lovai még a lovardában pihennek, a versenyeket már izgalommal követi, néhány hét múlva az ő lova, Flying AquAngel is a pályán fogja róni a köröket.

Az az érdekessége, hogy olyan színe van a lónak, amit a lovas társadalomban kéknek hívnak – szürkéskék, de a fényképen kék hatása van

– mondja Levente, aki már hatévesen nyeregben ült, és azóta el sem tudja képzelni, milyen lehet az élet lovak nélkül. 

Többször is indult a Nemzeti Vágtán, és a western szakágnak öt évig volt az elnöke. Tanyáján néhány éve a Fókuszt is körbevezette, ahol megmutatta lovardáját és azt a lovat, amelyikkel szinte minden vasárnap akár 60 kilométert is megtesz az erdőben. 

Most már nem csak hobbiként foglalkozik a lovaglással. Szeretett volna egy olyan lovat, amellyel – ahogy ő fogalmaz – régi fényében tündökölhet a Nemzeti Vágta. Flying AquAngel megvásárlását nem bízta a véletlenre, a lovat egy dublini árverésen több szakember segítségével választotta ki. Neki viszont alapos indoka volt, hogy miért nem volt ott.

Nem tudtam kimenni, mert forgattam a Cápák közöttet.

Öttagú stáb segített kiválasztani lovát, a versenyistálló igazgatója, galoppos és zsoké is volt a szakértők között. 

A szemrevaló csikó felkészülését jelenleg Molnár Gyöngyi, Levente versenyistálló-igazgatója felügyeli. Az első versenye június végén a Kincsem Parkban lesz, de az ásványvízguru abban már most egészen biztos, hogy jó vásárt bonyolított le.

Szerdán megvettem, szombaton a testvére döntőt futott Londonban, és felhívtak az árverésen, hogy dupla áron visszavihetem. Mondtam, hogy ezzel még várjunk egy kicsit, mert vannak terveim vele.

Levente új elnöki asszisztensének, Balázsnak nem csak az irodában lesznek feladatai, fontos dolga lesz, hogy a versenyistállót is igazgassa. Leventének egyelőre két lova van, de azt mondta, erre külön céget fog alapítani, és arra készül, hogy ősszel Dublinban megveszi a harmadik lovát.

És ha már lovak, akkor az ő kényelmük is nagyon fontos. A Cápák közöttben egy elektromos lómasszírozó termék is terítékre került, amibe Petya és István mellett Levente is beszállt. Az üzleti showműsor hamarosan újra folytatódik, így ha valaki úgy érzi, az ő terméke vagy ötlete hasonlóképp formabontó, még van esélye, hogy a Cápák elé álljon. 

#Fókusz#Videó#Bulvár#balogh levente#versenyló#Flying AquAngel

Címlapról ajánljuk