Fókusz

„Amikor elmondták a kollégák, majdnem elsírtam magam” – rossz híre van Pachert Balázsnak a tolvajok számára, akik ellopták a 4,5 milliós tornacipőt

Lukács GabriellaLukács Gabriella

2023. március 6. 19:31

A tolvajok, akikről jó minőségű felvétel készült, egy Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh típusú cipőt loptak el, az efféle portékát azonban nagyon nehéz értékesíteni a kiegészítők nélkül. A Cápák között műsorban is feltűnt tizenéves vállalkozó azt mondja, a jövőben mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő.

4,5 millió forint értékű tornacipőt loptak el a 19 éves Pachert Balázs boltjából. A Cápák közöttben feltűnt fiatal vállalkozó 300 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni az elkövetőket.

A kollégák pont más vásárlókkal foglalkoztak, és emiatt nem vették észre, hogy az adott személyek ezt kiveszik, és utána a táskájuk vagy a kabátjuk mögé rakva távoznak

– mondta a Fókusznak a fiatal vállalkozó.

Egy nagyon különleges darab tűnt el az üzletből, egy Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh típusú cipőt loptak el. 

Amikor elmondták a kollégák – én nem voltam itt akkor –, hogy ez történt, majdnem elsírtam magam. 

Hozzátette, természetesen tettek rendőrségi feljelentést rögtön, amint a bolti eladók észlelték a lopást. Ott tanúvallomást tettünk, utána pedig kijöttek még aznap este ide, a bolt helyszínére, és vettek DNS-, illetve ujjlenyomatmintát” – magyarázta a Fókusznak.

Balázs már tizenévesen cégbirodalmat alapított. 15 éves volt, amikor eladta első pár limitált szériás tornacipőjét, onnantól pedig nem volt megállás, felismerte a különleges tornacipőkben rejlő üzleti lehetőséget, végzős gimnazistaként pedig már saját üzletet nyitott.

A szemtelenül fiatal üzletember vállalkozásával az RTL üzleti showműsorában is bemutatkozott, a befektetők rá is haraptak volna a csalira, de Balázs elutasította a Cápák ajánlatát.


Balázs stábunknak azt is mondta, a fiatalok képesek akár egész éjszakán át táborozni az üzletek előtt, hogy elsőként juthassanak hozzá egy-egy különleges cipőhöz. Ugyanis olyan cipőket árul, amelyek nagyon limitált darabszámban jelennek meg, óriási rájuk a kereslet. 

Üzletében nemcsak hazai hírességek, hanem világsztárok is megfordultak már. Például Orlando Bloom, aki két cipőt is vásárolt tőle. 

„Nagyon jó fej volt, meg is van a száma, úgyhogy úgymond jóban vagyunk” – idézte fel a találkozásukat.

A fiatal vállalkozó hétvégén szó szerint megfizette a tanulópénzt. Azt mondta, mindent meg fognak tenni azért, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő.

„Sajnos most a figyelmetlenségünkből adódóan ez történt. Be van kamerázva, illetve az elkövetők arcáról is készült nagyon jó kamerafelvétel, így mindenképp bízunk abban, hogy meglesznek az elkövetők. Százszor jobban oda kell figyelni. Sajnos ez tényleg hiba volt. A vitrin mindig be szokott lenni zárva, most tényleg nem így történt, de törekszünk arra, hogy többet ilyen ne forduljon elő” – magyarázta.

Balázsnak azonban rossz híre van az elkövetők számára: felhívta a figyelmet, hogy már sokan nem hiszik, de ezeknél a cipőknél nagyon fontosak a kiegészítők – így a doboz, a Louis Vuitton-tag és a porzsákok.

Az elkövetők csak a két cipőt kapták fel, és azzal mentek ki, tehát így hihetetlenül nehezen fogják tudni értékesíteni.

#Fókusz#Videó#Baleset-bűnügy#pachert balázs#balázs kicks#lopás#cipő#bolt

Címlapról ajánljuk