Fókusz

Fekete Dávid állítja, egyik ügyfele bezárta egy telephelyre, és kényszerítette több milliós tartozás elismerésére

Hubai AntalHubai Antal

2023. február 7. 18:58

Mindent tagad, ártatlannak vallja magát, és meglepő kijelentéseket tett maratoni hosszúságú vallomásában kedden a bíróságon Fekete Dávid énekes, akit 322 millió forintos csalással vádolnak.

Talpig fehérben érkezett Fekete Dávid a tárgyalóterembe kedden reggel. Nem véletlen volt a színválasztás, az énekes ezzel is jelezni kívánta, hogy ártatlannak vallja magát. Az ügyészség több mint 322 millió forint értékben, nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűntettek miatt emelt vádat ellene. 

Dávid hatalmas iratköteggel érkezett és egy maratoni vallomástételre készült, ami feltehetően négy napon keresztül tart majd. Azt mesélte, látta mennyi valótlan hír jelent meg róla a médiában, amit tisztázni szeretett volna mindenki előtt, aztán mégis arra jutott, hogy

miért válaszoljak minden egyes dologra, nekem tényleg a bíróság előtt kell tisztázni.

Fekete Dávid állítja az egyik ügyfele bezárta egy telephelyre, azért, hogy aláírasson vele több milliós tartozásokról szóló iratokat
Fekete Dávid talpig fehérben

A Megasztár egykori felfedezettje 2 év hallgatás után a múlt héten adott exkluzív interjút a Fókusznak, amelyben beszélt a 14 hónapos előzetes letartóztatásáról, egyik gyerekének balesetéről, amikor kiesett az ablakon, illetve arról is, mit szólt ahhoz, hogy felesége elhagyta.

Nem számítottam rá, de úgy gondolom, hogy most már túl vagyok rajta

– mondta a Fókusznak az énekes. 

Fekete Dávid Győrben működtetett autókereskedést, amely az ügyészség szerint 2017-ig nyereségesen működött, utána viszont kölcsönökre szorult. A 21 vádpont szerint magánszemélyeket, cégeket, bankokat csapott be, megvezette feleségét is, akinek a nevére vett fel komolyabb összegű kölcsönt. A vád szerint, amikor már nem tudta fizetni a tartozásokat, a céget 30 ezer forintért átruházta egy rákos beteg emberre, akiről pontosan tudta, hogy végstádiumban van. Ezt hosszasan tagadta a vallomásában.

Szeretném tisztázni mindazt, ami ellenem vádként felmerült.  

Dávid a keddi vallomásában elmondta, hogy valóban maradtak elszámolatlan tételek a barátaival, üzletfeleivel, a vádiratban szereplő összegek azonban szerinte nem fedik a valóságot, mivel ezek kamatos kamatot is tartalmaznak. A korábbi tartozásainak nagy részét szerinte már kiegyenlítette, a feljelentők követelései tisztességtelenek.

Fekete Dávid állítja az egyik ügyfele bezárta egy telephelyre, azért, hogy aláírasson vele több milliós tartozásokról szóló iratokat
Fekete Dávid a tárgyalóteremben 2023. február 7-én

Az énekest a bíró többször figyelmeztette, hogy vallomásában bűncselekménnyel vádol több feljelentőt, ő azonban kitartott minden mondata mellett. Eközben rengeteg iratot és dokumentumot adott át a bírónak, valamint egy merevlemezt is, amelyen állítása szerint olyan videófelvételek vannak, amelyeken látszik, hogy egyik ügyfele bezárta egy telephelyre, azért, hogy aláírjon egy több milliós tartozásról szóló iratot. Állítása szerint őt és családját is megfenyegették, így ezek az iratok hamisak, mert fogva tartása közben kényszerítették az aláírásra. A rendkívül szövevényes ügy tárgyalás szerda reggel folytatódik a győri járásbíróságon.

#Fókusz#Videó#Fekete Dávid#tárgyalás#322 millió forint#csalás

Címlapról ajánljuk