Fókusz

Testőr, bizalmas és menedzser – a színészek, akik megmutatták, milyen lehetett Jimmy élete

Süle LászlóSüle László

2023. február 2. 18:26

Nincs király udvartartás nélkül, és nincs sikeres sorozat sem fontos és emlékezetes mellékszereplők nélkül. Ahogy Zámbó Jimmy életét kiegészítették a családtagjai, a barátai és a munkatársai, úgy segítették a Király című sorozat történetvezetését a kisebb, de annál fontosabb karakterek.

Jimmy haláláig az ország csak őt ismerte a Zámbó testvérek közül, de az énekes halála után gyakorlatilag minden hozzá közel álló ember médianyilvánosságot kapott. Így derült ki, hogy a család többi tagja is karakteres személyiség, akiket a sorozatban is karakteres színészek alakítanak.

a király sorozat mellékszereplők
Schruff Milán

Schruff Milánra szinte rá sem lehet ismerni a felvételeken, annyira jól hozza a család mókamesterét, Árpit. Rainer-Micsinyei Nóra, azaz Zámbó Marietta játéka is nagyon erős, hiszen „Baba” az egyik legharsányabb, legszenvedélyesebb tagja a famíliának.

a király sorozat mellékszereplők
Rainer-Micsinyei Nóra

Nóra talán az egyik legnehezebb résszel kezdte a munkát, hiszen először a Király temetésének felvételén forgatott a stábbal. Azt mondta, nem volt könnyű Marietta fájdalmát hitelesen ábrázolni, hogy ne legyen sem sok, sem kevés.

Nagy feladat volt Tessék!-re produkálni, és hitelesnek maradni és tisztelettel viselkedni az ő fájdalmuk iránt. 

Zámbó Krisztiánt Georgita Máté Dezső alakítja, Jimmy legidősebb fiának sztorija külön epizódot kapott a szériában. A 30 éves színész teljesen a történet hatása alá került, és ma már teljesen máshogy hallgatja a jól ismert Jimmy-dalokat is. Azt mesélte, hogy az énekesnek sikerült elkapnia valamit a magyar néplélekből, és sokszor úgy érezte, hogy a dalok szövegei róla is szólnak.

a király sorozat mellékszereplők
Georgita Máté Dezső

Nagyon ajánlom mindenkinek, hogy hallgasson Zámbó Jimmyt, és ne csak trashből.

Egy-egy rész sokszor egy karakter köré épült, ilyen például a testőrről szóló epizód is. Jimmy hű társát Szalay Bence alakítja – első pillantásra eléggé távol áll tőle ez a szerep. Ricsi, a testőr nagyon nyugodt ember, akinek a harcművészet nem fegyver, hanem sokkal inkább spirituális testtudat. Erre a nyugodtságra végül Bencének is sikerült ráhangolódnia a forgatások alatt.

a király sorozat mellékszereplők
Szalay Bence

Legalább ennyire fontos – ha nem még fontosabb – szerepe van Jimmy menedzserének, Hódosnak. Thuróczy Szabolcs nem ismerte személyesen a karakterét, de nem kellett sokat kutatni az emlékezetében, hogy felidézze ezt a típust.

a király sorozat mellékszereplők
Thuróczy Szabolcs

Sok ilyen volt a ’80-as, ’90-es években, a KGST piacokon, városi televíziókban, helyi rádiókban megfordultak ilyen figurák, akiket nevezhettünk akkor gyártásvezetőknek.

Csákányi Eszternek sem adatott meg, hogy találkozzon azzal a nővel, akit ebben sorozatban alakít, Jimmy egykori bizalmasa, Hulé Éva ugyanis 2014-ben elhunyt. Ez az egyik legtitokzatosabb, legárnyaltabb karakter a szériában, Eszter lubickolt a szerepben.

a király sorozat mellékszereplők
Csákányi Eszter

Ő nem pusztán egy rajongó volt. Bizonyos dolgokban segítette a Jimmyt, úgyhogy ő egy partner lett. Többek között a fiának adott munkát. 

Az egyik nyomozót alakító Borsányi Dánielnek talán egy kicsit könnyebb dolga volt, mert ő egy teljesen fiktív karaktert alakít. Viszont annál jobban szórakozott, mikor meglátta a partnereit az akkori időknek megfelelő jelmezben és sminkben.

a király sorozat mellékszereplők
Borsányi Dániel

 

Gyabronka József, mint Erdős Péter, Elek Ferenc mint Lagzi Lajcsi, vagy éppen Bíró Panna Dominika mint Háfra Mari rengeteget hozzátesznek ahhoz, hogy úgy lássuk Zámbó Jimmyt és a korát, ahogy arra sokan még ma is élénken emlékeznek, vagy ha még nem is éltek akkor, de most már nagyon is el tudják képzelni, milyen is lehetett.

(Kattints a képre, hogy megnyíljon a galéria a színészekről és az általuk megformált karakterekről!)

Az, aki szívesen venne részt egy ilyen időutazásban, és megnézné az elmúlt 3-4 évtized popipari panoptikumát, az könnyedén megteheti: a Király mind a 10 része fenn van már az RTL+-on.

#Fókusz#Videó#A Király#zámbó jimmy#mellékszereplő#Bulvár#színes

Címlapról ajánljuk