Fókusz

Börtönben volt Fekete Dávid, amikor a felesége elindította a válópert, a tárgyaláson tudta meg, hogy kisfia kiesett az ablakon

Hubai AntalHubai Antal

2023. február 1. 18:52

Több mint két év hallgatás után exkluzív interjúban beszélt arról a Fókusznak a 320 milliós csalással vádolt Fekete Dávid, hogyan élte meg a több mint egy éves börtönéletet, és milyen földön túli, megmagyarázhatatlan élménye volt a rács mögött, ami szerinte összefügg kisfia súlyos balesetével. 

A Megasztár egykori énekese, Fekete Dávid élete fenekestül felfordult az elmúlt években: tizennégy hónapos előzetes letartóztatása közben felesége elvált tőle, jelenleg is 320 millió forintos csalással vádolják. Fekete Dávid házi őrizetből adott a Fókusznak interjút.

„Nem az emberek előtt kell az esetleges igazamat bizonygatnom, hanem a bíróság előtt. Miután láttam azt a rengeteg valótlan tényállítást, valótlan hírt, amik megjelenek rólam, sokszor az volt bennem, hogy jó, akkor most szeretném ezeket tisztázni” – mondta Fekete Dávid, akinek csalási ügye a közösségi médiában egy poszttal kezdődött, még 2021-ben, amelyben az énekes bejelentette, hogy másfél év házasság után elválik a feleségétől. Regina meglepődött a nyilvános bejelentésen, ezért üzengetni kezdtek egymásnak a médiában. Dávid ekkor egy, az ikreinek címzett posztban vallotta be, hogy súlyos anyagi problémákkal küszködik.

Ha nem sikerül visszakapnom a pénzeimet, amik súlyos 100 milliók, akkor apát lehet, hogy jó ideig nem látjátok majd és talán nem is ismeritek majd igazán, és ki tudja, mit fogtok rólam hallani

– írta a posztban az énekes, aki egy autókereskedést vezetett Győrben, az anyagi gondok hírére pedig többen is megvádolták, hogy átverte és megkárosította őket. Egyikük, Dold István az RTL Híradónak is nyilatkozott.

Ha valaki kölcsön kér a barátság útján, segítséget kér egy baráttól, jó baráttól, családtagnak tekintett személytől, azt nem illik átvágni

– panaszolta a károsult.

2021 májusában az énekest letartóztatták, mivel a Győri Járásbíróság szerint fenn állt az esélye annak, hogy esetleg elérhetetlenné válik. Az ügyészség vádat emelt ellene nagy kárt okozó, üzletszerű elkövetett csalás és más bűntettek miatt.

Az énekes 2017-ig eredményesen működtette autókereskedését, de később kölcsönökre szorult. A 21 vádpont szerint magánszemélyeket, cégeket, bankokat csapott be, megvezette feleségét, akinek a nevére vett fel egy komolyabb kölcsönt. A gyanú szerint, amikor már nem tudta fizetni a tartozásokat, a céget 30 ezer forintért átruházta egy rákos betegnek, akiről pontosan tudta, hogy végstádiumban van. 

„A céget megvásárló férfinak ezáltal sem lehetősége, sem szándéka a cég üzemeltetésére, vagyis valódi cégvezetővé nem válhatott, ezáltal közokirat hamisítással gyanúsítja a nyomozó hatóság az elkövetőt” – mondta egy telefonos interjúban az RTL-nek az ügyben Gál Katalin, Győr-Moson-Sopron megyei Főügyészség szóvivője. 

Tavaly novemberben kezdődött el a tárgyalássorozat. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség szerint a teljes elkövetési érték és az okozott kár együtt a vád szerint meghaladja a 322 millió forintot. Dávid az első tárgyaláson ártatlannak vallotta magát, és a mai napig szeretné tisztázni nevét.  

Dávidot megviselte az előzetes börtönbüntetés, az elején főleg az egyedüllét zavarta, felesége is ekkor adta be a válókeresetet.

Nem számítottam rá, úgy érzem, hogy le tudtam zárni és arra a polcara rakni, ahova való

 – mondta Dávid a házi őrizetből, aki azt is megosztotta a Fókusz riporterével, hogy börtönléte alatt különös dolog történt. 

Szeretném tisztázni mindazt, ami ellenem vádként felmerült – exkluzív interjú Fekete Dáviddal, az énekest 320 millió forintos csalással vádolják

„Amikor egyedül voltam 60 napig, hát azt az érzést nem kívánom senkinek” – mondta a Fókusznak, aki a rácsok mögött sokat olvasott, elsősorban a Bibliát és teológiai könyveket. Mindig is vallásosnak tartotta magát, 2022 májusában azonban egy megmagyarázhatatlan dolog történt vele.

Amikor kaptam egy zárkatársat, teltek-múltak a napok. Én voltam az emeletes ágy felső részén, és egyszer csak, mintha egy hang szólt volna hozzám: Ha szeretnéd mindkét kisfiadat látni, ölelni, ha kimész, akkor most gyere le az ágyról borulj térdre és imádkozz Istennek, hogy mindkét fiadat láthasd.

Dávid azt mondja, zárkatársát is megkérte, hogy támogassa őt. A földön zokogva fohászkodott, ennek hangjára pedig még az őr is bejött. Ő sem értette mi történik.

Elkezdődött a válóperes tárgyalásom, ahol a feleségem elmondta, az egyik kisfiam kizuhant a tetőtéri ablakból, négy napig intenzíven volt 

– mondta Dávid élete legnehezebb pillanatáról, később a zárkatársának és az őrnek is mesélt kisfiáról, akik teljesen megrökönyödtek a történtek hallatán, ugyanis szerintük a súlyos balesetnek köze lehetett a fohászhoz. 

Dávid ekkor volt a mélyponton az előzetes letartóztatásában. 14 hónap után, tavaly júniusban engedték ki, azóta egy nyomkövetővel él családi lakásukban, amelyet csak külön engedéllyel hagyhat el.

Az ikrek, Ádin és Máté legtöbbször édesapjukkal töltik a hétvégét, sőt előfordul, hogy hétköznap is vele vannak. A lakás nagy része gyerekjátékokkal van tele, mivel az ikrekkel sem játszótérre, sem pedig sétálni nem mehet le.

Szeretném tisztázni mindazt, ami ellenem vádként felmerült – exkluzív interjú Fekete Dáviddal, az énekest 320 millió forintos csalással vádolják

„A híresztelésekkel ellentétben abszolút nem fogadtak idegenként és azon imádkoztam, hogy mikor kijövök, mennyire jó lenne, ha pont itt lennének a gyerekeim. Senki nem tudta pontosan, hogy mikor lesz ez. És amikor kijöttem, pont úgy intéződött, hogy itt voltak és jöttem és megöleltem őket” – mesélte meghatódva az énekes a nagy találkozóról, aki most rendkívül aktív életet él a közösségi médiában. Azt mondja, sok támogatást kap a követőitől. 

Közben pedig munkát is talált: jelenleg marketing osztályvezetőként dolgozik egy dunaújvárosi cégnek, heti négy napot home office-ban van, de egy napot fizikailag is Dunaújvárosban tölthet, amiért rendkívül hálás.

Szeretném tisztázni mindazt, ami ellenem vádként felmerült 

– mondta a Fókusznak az énekes, aki jövő héten hosszú vallomástételre készül, utána pedig csak a Fókuszban beszél majd a több százmillió forintos csalási ügyről és a vádakról.

#Fókusz#Videó#Fekete Dávid#Bulvár#csalás#megasztár#énekes#interjú

Címlapról ajánljuk