Fókusz

Dr. Tóth: Tucatszámra jártak ide olyanok, akik belebetegednek a diétázásba; a veséjük, a májuk, a pszichéjük bánta

Marenec FruzsinaMarenec Fruzsina

2023. január 25. 19:35

Az internetet tele van ígéretesebbnél-ígéretesebb fogyókúrás módszerekkel. Van, amelyik villámgyors súlyvesztést garantál: fehérjével vagy csak szénhidrát bevitellel, kizárólag folyadékot, esetleg bébiétellel, kapszulákat fogyasztva. A Fókusz riportjában Dr. Tóth Tamás fogyókúrás szakértőt kérdeztük arról, mire kell odafigyelniük azoknak a diétázóknak, akik nem szeretnének az egészségük árán fogyni.

Nemrég nagy port kavart Tatár Csilla posztja azokról a sztárokról, akik egy új divathóbort szerint, cukorbetegek számára kifejlesztett injekcióval fogytak csontsoványra.

A műsorvezető a Reggeliben beszélt arról, hogy nemrég azzal kellett szembesülnie, hogy a sokadik helyen sem jut inzulinhoz, ami 2-es cukorbetegséggel küzdő rokona számára életmentő gyógyszer.

Szabó Zsófit pedig azzal szólították le, hogy megkérdezzék, ő is inzulinnal fogyott-e le. Természetesen nem, 

az elmúlt években több mint 3000 kilométert futottam

– mondta felháborodva a Reggeli műsorvezetője. 

Az inzulinos módszert még senki sem vállalta eddig magára, pletykák azonban keringenek arról, hogy kik lehetnek a csaló sztárok.  Dr. Tóth Tamás, fogyókúrás szakértő mindenkit óvva int attól, hogy a celebeket tekintse követendő példának.

Ahhoz, hogy a szervezetünk jól tudjon működni, fontos, hogy szilárd táplálékhoz, cellulózhoz és rosthoz, zsiradékhoz, szénhidráthoz és fehérjéhez jusson. A szélsőséges diétákkal a bélflóránk működését támadjuk meg ami csaknem ugyanannyira kártékony, mint például a rendszeres alkoholfogyasztás.

#Fókusz#Videó#Életmód#dr tóth#tatár csilla#fogyókúra#inzulin#módszer

Címlapról ajánljuk