Fókusz

Zámbó Jimmy élete végén lejtmenetbe került? – Soha nem látott felvételt mutatunk a Királyról

Czakó JózsefCzakó József

2023. január 10. 18:45

Delhusa Gjon szerint Zámbó Jimmy élete utolsó éveiben lejtmenetbe került, és az énekes ennek esett áldozatul. A Fókuszban egy eddig soha nem látott felvételt mutatunk A Királyról. Az is kiderül, hogy Jimmy néhány nappal a halála előtt meglátogatta Delhusát, és kért tőle valamit.

Sosem látott felvételek készültek Zámbó Jimmyről otthonában. Nehéz eldönteni, hogy szándékosan trollkodja-e szét a felvételeket, vagy zavarban van. A beszélgetés akkor készült, amikor kiderült, az RTL-hez igazolt, és itt lesz műsora.

Tulajdonképpen a sztárság részével, magával a sztár szóval nem nagyon foglalkozok. Annak örülök borzasztóan, hogy ennyien szeretnek idehaza, hogy így működik a Jimmy, a dalok ennyire megtalálják az embereket. Ez óriási boldogság. Igazából keresem ezt a titkot, mert hogyha tudnám, akkor tudatosan mindent így csinálnék

– mondta akkor az énekes.

A motorozás hozta össze Jimmyt Frabatóval, aki megosztó személyiségként emlékszik vissza a Királyra. Alsóörsön találkoztak először.

A mai napig emlékszem, azt hiszem, Road Kinggel volt, piros bőrnadrág volt rajta, és feszített a remek felsőtestével. Mindenkivel lekezelt, nagyvilági ember volt, aki néha, ha felöntött a garatra, rosszul nyilvánította ki ezt a dolgot, de egyébként, ha megtaláltad vele a hangot, akkor nagyon jó ember volt. Ha nem tisztelted a nagyságát, vagy nem úgy álltál hozzá, hogy meghunyászkodtál egy picit, akkor egyből támadott

– emlékezett vissza a mágus.

Delhusa Gjon és Jimmy a hetvenes-nyolcvanas években ismerkedett meg egymással, amikor Zámbó éjszakai mulatókban énekelt. Gjoninak a kilencvenes évek végén a második legnagyobb magánkiadója volt. 2000 végén szóba került, hogy Jimmy további lemezeit ő adná ki. Egy decemberi napon – a halála előtt pár nappal – Jimmy késő este meglátogatta, és előleget kért a következő lemezekre. Méghozzá azonnal. 

Zámbó Jimmy élete végén lejtmenetbe került? – Soha nem látott felvétel került elő a Királyról
Delhusa Gjon és Jimmy a hetvenes-nyolcvanas években ismerkedett meg egymással. Fotó: RTL Fókusz

 

Zámbó Jimmy azonban néhány nap múlva meghalt, ezek a dalok és lemezek pedig sosem készültek el. Gjoni az előleget veszteségként könyvelte el, ami természetesen eltörpült a tragédiához képest. De a páratlan hangú énekes utolsó időszaka egyáltalán nem volt fényes, mondja Gjoni. Szerinte elindult az életében egy lejtmenet, és úgy véli, Jimmy ennek esett áldozatul.

Zámbó Jimmy élete végén lejtmenetbe került? – Soha nem látott felvétel került elő a Királyról
Delhusa Gjoni szerint Jimmy élete utolsó éveiben elindult egy lejtmenet, Fotó: RTL Fókusz

 

Frabato ezoterikus oldalról is megközelíti Jimmy életútját, úgy véli, nem véletlenül halt meg 42 évesen, a hatodik hétéves ciklusa végén. Éppúgy, mint a másik legenda, Elvis Presley, akit szintén Királyként emlegettek világszerte. A mágus úgy véli, Jimmy tehetsége hamarosan újra megmutatkozik majd valakiben, méghozzá énekesi tehetségre számít. De nem közvetlen leszármazottjaiban, hanem egy következő generációban.

#Fókusz#Videó#zámbó jimmy#delhusa gjon#frabato#rtl

Címlapról ajánljuk