Fókusz

„Amikor megnyertem, akkor ez még rosszabb lett” – Solyom Bernit megviselik a rosszindulatú kommentek

Morva AnnaMorva Anna

2022. november 29. 18:53

Többhónapnyi kőkemény munka és őrületes siker után, a csillogó színpadról vissza az erdélyi fenyvesek közé – elképesztő utat tett meg az elmúlt fél évben Solyom Berni, a X-Faktor 2022-es győztese.  A gyergyószentmiklósi lányt hazaérkezése után, otthonában látogattuk meg. A 17 éves lány nyíltan beszélt arról is, hogy milyen hatással vannak rá a negatív kommentek, és hogy egy óriási döntés előtt áll az egész család.

Solyom Bernin nem volt sem tét, sem nyomás, amikor elment az első X-Faktor meghallgatására. Csak énekelni meg zenélni akart, csupán élvezetből, ahogy gyerekkorában is. Ő maga döbbent meg a legjobban, amikor megtudta:  kiválasztották.

„Úgy voltam, hogy fú, de vagány dal és akkor megtanultam, és utána jött még egy, és azt is megtanultam. Aztán így jött sorban az egész és lett ez belőle"  – mondta Berni.


„Ez” – vagyis egy lemezszerződés, többmilliós fődíj és országos hírnév. Mindezt úgy, hogy állítása szerint cseppet sem izgult, az adások között gőzerővel tanult és készült, a színpadra lépést pedig bulinak fogta fel.

A meseszerű sikertörténetet persze Berninél is beárnyékolják olykor-olykor a nem túl kedves kommentek – azt mondja, a rosszindulat megviseli, igaz, mentorától, ByeAlextől sokat tanult arról, hogyan kezelje az internetes sokszor csöppet sem szakmai kritikát. 

Nem mindenki ugyanolyan és tök rendben van, ha valaki introvertált, ezt már a műsor elején megtudtuk, hogy én ilyen vagyok és én nem is szégyellem, én ilyen vagyok

– mondta.

Berni és családja most nagy döntés előtt áll: ahhoz, hogy továbblépjen a zenei ranglétrán, és hogy megszülessen az első szólólemez, Magyarországra kellene költöznie. 

Bárhogyan is dönt Berni, családja biztos bástyaként áll mellette, persze a gondolatra, hogy végleg kirepüljön a családi fészekből, szem nem marad szárazon. Még akkor is, ha a szülők bíztatták, hogy bontogassa a szárnyait. 

De a legfontosabb most az, hogy a suliban kihagyott hónapokat be tudja pótolni és leérettségizzen, aztán jöhetnek a nagyobb álmok. Berni egy percét sem bánta meg annak a hatalmas kalandnak, ami fél éve kezdődött el, és ami egészen a csillagokig repítette. 


Annyi titkot elárult, hogy már több felkérést kapott, a szintén gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers tagjai, akikkel a döntőben is együtt énekelt, például már jelezték, hogy közösen dolgoznának a lánnyal.  

#Fókusz#Videó#solyom berni#X-Faktor#győztes#erdély#negatív kommentek#rtl

Címlapról ajánljuk