Fókusz

„Folyamatosan mondtam Robinak, hogy tönkretettem az életeteket, ez mind én miattam van” – a puszta kézzel megvakított Gabriella és családja továbbra is rettegésben él

Süle LászlóSüle László

2022. november 29. 19:27

Lakatos Gabriella megdöbbentő történetének nincs vége. Az édesanyát idén februárban volt párja kegyetlenül bántalmazta és megvakította. Bár a férfi előzetes letartóztatásban van, Gabriella és családja továbbra is retteg. A sajtó egyes képviselőinek felelőtlensége miatt ugyanis rosszakarói megtalálták őket, és benzinnel locsolták le a házukat. Az édesanya úgy érzi, miatta az egész család folyamatosan veszélyben van.

Nem csillapodnak az indulatok az elmúlt időszak egyik legszörnyűbb bántalmazása körül. Bár Gabriella volt párja, aki puszta kézzel vakította meg a nőt, előzetesben van, a család még mindig rettegésben él. Lakatos Gabriella és testvére a Fókusznak nyilatkozott. 

Tönkrement a családom, tönkrement az életem. Teljesen tönkretettek minket. Nekünk nem pénz kell, nem alamizsna kell. Békesség kell. Hagyjanak békén minket!

– ezt mondta könnyeivel küszködve Lakatos Róbert. A férfinak elege van abból, hogy nekik kell menekülniük, pedig nem ők a bűnösök.

Idén februárban számoltunk be a Nyíregyháza mellett történt borzalmas támadásról. A 22 éves édesanyát volt párja elrabolta, de a fiatal nőnek sikerült elmenekülnie és feljelentést tett. Később a férfi megkereste Gabriellát, hogy vonja vissza a vallomását. A nő erre nem volt hajlandó, ezért a férfi brutálisan megverte és mindkét szemét kinyomta. Gabriella először a Fókusznak mondta el, mi történt vele azon a tragikus estén:


A férfit többnapos hajtóvadászat után elfogták, de a Lakatos család élete ezután is állandó fenyegetések közepette folytatódott tovább. Gabi és lánya hiába költözött el korábbi lakhelyéről, az erőszakkal vádolt férfi ismerősei – a sajtó egyes képviselőinek felelőtlensége miatt – megtalálták őket. Egy nap arra lettek figyelmesek, hogy benzinnel locsolták le a házukat. 

Ha mi később megyünk haza, a kis lakás, amit a családomnak szereztem, felgyújtották volna, felrobbantották volna 

– panaszolta sírva Gabriella testvére.

Gabriella magát okolja amiatt, hogy családja életére törtek. Elkeseredettségében 50 szem gyógyszert vett be. Testvére szerint, ha nem mosták volna ki azonnal a gyomrát, összeomlott volna a keringése.

Egy hétig gondolkoztam, és folyamatosan mondtam Robinak, hogy tönkretettem az életeteket, ez mind én miattam van! És Anya elvitte a gyereket, a lányomat óvodába. Áthozott ide Robihoz. És ameddig ő aludt, mert már tudok úgy közlekedni Robinál is, otthon is, amíg Robi aludt én bementem a szobájába, megkerestem a lábát, imádkoztam érte,…könnyeimet hullajtottam a lábára és megcsókoltam a lábát 

– mondta Gabriella. 

Az emberrablással is vádolt Gy. A. tárgyalása márciusban kezdődött a Nyíregyházi Járásbíróságon. Az ügyész 10 év 4 hónap szabadságvesztés kiszabását indítványozta – a szemkinyomás ügyében külön eljárás zajlik.

Aki szeretne segíteni Gabriellán, a kislánya Orosz Mira Norina nevére kiállított számlaszámra utalva megteheti:

11773449-03088889 

HU93 1177 3449 0308 8889 0000 0000

Közlemény: Adomány Lakatos Gabriella részére

Nagyon fontos, hogy ismerjük fel a bántalmazás jeleit, akár családtagunkról, barátunkról, vagy szomszédunkról van szó. Aki fenyegetve érzi magát, hívja a rendőrséget vagy az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat telefonszámát: 0680205520. 

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is elérhető 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

#Fókusz#Videó#Baleset-bűnügy#rettegés#megvakított nő#lakatos gabriella

Címlapról ajánljuk