Műsorújság
RTL Most

Veszélyes útra készült Lilu

Az Magyar Everest Expedíció csapata - melynek kiemelt támogató partnere az RTL Klub – péntek hajnalban elhagyta Katmandut, majd repülőgépre szálltak, hogy a világ egyik légveszélyesebb repülőterén landoljanak.

Lilu sem titkolta, hogy van benne félelem a rá váró úttal kapcsolatosan. Ugyanis Lukla a világ egyik legveszélyesebbnek tartott repülőtere, bár szerencsére ritkán hallani valódi szerencsétlenségről. Ám a műsorvezető utánaolvasott, így tisztában volt azzal, hogy nem mindennapi élményt tartogat az utazó számára, amikor egy 16 személyes kisgéppel megközelítik a meredek hegyoldalba épült, felfelé emelkedő, hihetetlenül rövid kifutópályát. A landolás pont olyan érzés ezen a reptéren mintha egyenesen a hegyoldalnak kormányoznák a repülőt. 

„Elhagyjuk a csodás Katmandut, nemsokára Luklába érkezünk… itt még vigyorgok... de azt hallottam izgi a reptér....és a leszállás”

–írta Lilu a közösségi oldalán fotója mellé.  

Az trekking csapatra landolás után Klein Dávid és Suhajda Szilárd vezetésével már csak egy kellemes séta vár a 2800 méteren fekvő Luklából első szálláshelyünkre, a 2600 méteren fekvő Phakdingba.

Legnézettebb videók