Műsorújság
RTL Most

Geszti Péter különleges temetkezési szertartáson vett részt

Az Magyar Everest Expedíció 2017 csapata megérkezett Katmanduba. Geszti Péter - aki Liluval, Badár Sándorral és Száraz Dénessel egészen az Everest alaptáboráig kíséri Klein Dávidot és Suhajda Szilárdot - az első benyomásairól mesélt. 

„Két szent helyet látogattunk meg, az egyik egy buddhista, a másik egy hindu központ. A buddhista szentély a Boudhanath, egy úgynevezett sztúpa, amely az egyik legnagyobb a világon. A város felett emelkedik, egy olyan hegyen, amely a legenda szerint magától emelkedett ki a Katmandu-völgyből. Sajnos a két évvel ezelőtti földrengés elég nagy részét megrongálta. Érdekes, hogy a sztúpát az óra járásával megegyező irányban kell megkerülni, és az imamalmokat is ugyanebben az irányban kell megpörgetni”

- magyarázta Péter, aki egy érdekes szertartásra is ellátogathatott. 

 

 

„Nagyon érdekes élmény volt még az égetéses temetkezési szertartás a folyóparton. Az ember itt hamar megérti, illetve el tudja fogadni, hogy a dolgok itt máshogy zajlanak, és innen nézve mi nézünk ki csodabogárnak. Azt is megtapasztalod, hogy milyen csodálatos a Föld, hogy ilyen hihetetlenül sokféle kultúra van”

-  mesélte Péter, aki bővebben a Fókusz csütörtök esti adásában mesél élményiről a Nepálban megtapasztalt életérzésről.

 

 

Legnézettebb videók