Műsorújság
RTL Most

Geszti Péter 5000 méteren

Hihetetlen milyen jól bírja Geszti Péter az Everest trekking túrát, pedig a ritka levegő már a csapat minden tagjának szervezetét próbára teszi a hegyen.

A Magyar Everest Expedíció 2017 csapata, melynek kiemelt támogató partnere az RTL Klub, a túra nehezebb szakához érkezett, mert 5000 méter környékén kb. 35%- kal kevesebb oxigén van minden egyes lélegzetvételkor, mint egy normál tengerszinti lélegzetvételkor, ami az emberi szervezet igencsak próbára teszi. Ám eddig a trekking csapat, melynek Geszti Péter is a tagja, sikeresen menetel előre az alaptábor felé  Kelin Dávid és Suhajda Szilárd vezetésével, így már 5000 méteren is jártak, ahonnan visszatérnek alacsonyabb magasságba és ott pihenik ki a túrát. Geszti Pétert a túra után értük el: 


 
„Kemény napunk volt ma, átléptük az 5000 méteres határt, és bevallom nagyon elfáradtunk. Két dolog bizonyosodott be ma is a túra után. Az első, hogy mindig van feljebb. A második, hogy a hegy mindig kárpótol látványosságaival, ha megküzdesz érte”

– mondta Geszti Péter. 
 

A Magashegyi betegség tünetei: étvágytalanság, szomjúság érzet, émelygés, hányás, szapora felületes légzés, szívdobogás, fulladás, szédülés, főfájás, levertség, álmosság, vagy izgatottság, álmatlanság, kimerülés, vérzések a legkülönbözőbb szervekből. 

 

Legnézettebb videók