Műsorújság
RTL Most

2017. április 8. - Végre az alaptáborban köszönthetjük a felkelő Napot!

Itthon vagyunk! Török Edina, alaptábor-vezetőnk, Klein Dávid, táborunk első tiszteletbeli vendége és kedves barátunk, Mohai Balázs fotós és én, elégedetten hörpintünk reggeli gyömbérteánkba! Szinte vibrál a levegő az energiáktól! Egyértelmű: ez most nagyon jó! Itt vagyunk az Everest lábánál! Fantasztikus!

Alaptáborunk a sátorfalu legszélén, a gleccserpatak partján, a jégesésre néző oldalon, közvetlenül a felfelé vezető útvonal mellett helyezkedik el. Az „utcaszinten” található a konyha- és étkezősátor, egy tároló, wc- és zuhanysátor. Az „emeleten” vannak a lakósátrak. A lenti terült központját szépen megépített pudzsa-oltárunk jelenti, a fenti rész közepén pedig Dávid extra belmagasságú Zajo sátra áll. Lenti felén Edina lakik, másik oldalán pedig az én Zajo Fjord4-esem nyújtózik el. Megint tovább a Ferrino kupolája: ez a kommunikációs- és raktársátrunk.

 

 

Az alaptáborban töltött első napok szüntelen munkával, tereprendezéssel, bontással és építkezéssel telnek. A közös ténykedés során megismerjük új barátainkat is: az alaptábori személyzet csupa bájos, keményen dolgozó, alázatos és szeretetteljes emberből áll! És az emberélmény bizony mindig fontos része egy expedíciónak…

 

 

Fotók: Mohai Balázs

Legnézettebb videók