Életmód

Rendőri felvezetéssel ment szülni a szentendrei nő, 20 perc alatt megvolt a 40 kilométeres táv – videó

rtl.hurtl.hu

2023. március 28. 14:13

Szentendrén kértek segítséget a sebességet mérő rendőröktől, pillanatok alatt keresztülvitték őket Budapesten. 

Fedélzeti kamerás felvételt készített egy rendőrautó arról, hogyan kísértek be szülni egy nőt rendőri felvezetéssel Szentendréről egy budapesti kórházba. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy aggódó kispapa  2023. március 25-én délután kért segítséget a szentendrei rendőröktől, akik éppen sebességet mértek. 

A sofőr feleségét és születendő gyermekét féltette, az asszonynál ugyanis – a kiírtnál korábban – megindult a szülés. Próbáltak haladni, de a hétvégi forgalom lelassította tempójukat, nagyon aggódtak, nem érnek időben a kórházba – írta a rendőrség. 

Az egyenruhások engedélyt kaptak addigi feladatuk felfüggesztésére, összepakolták cuccukat, bevágódtak autóikba, feltolták a kék lámpát, a szirénát, és a Fordot közrefogva indultak a főváros felé. Az egyik elöl tisztította a terepet, őt követte a vajúdó kismamát szállító férj, a konvojt pedig egy másik rendőrautó zárta.

 

Az alsó hangon is legalább 50 percben letudható távolságot 20 perc alatt abszolválták, útközben pedig előkészítették, és elintézték, hogy az intézmény személyzetét ne érje váratlanul érkezésük. Mindnyájan fellélegeztek, amikor időben sikerült megállni a bejáratnál. A szentendrei rendőrök addig azonban egy tapodtat sem mozdultak, míg a kispapa, miután feleségét bekísérték, vissza nem ment hozzájuk, és meg nem nyugtatta őket, hogy anyukát és kisfiát is gondjaikba vették az orvosok és ápolók.

Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

#Életmód#rendőrség#szülés#budapest

Címlapról ajánljuk