Életmód

Harry herceg leült Dr. Máté Gábor magyar pszichoterapeutával, hogy megvitassa a veszteséggel való együttélést

rtl.hurtl.hu

2023. március 4. 19:27

A kokain nem, de a marihuána valóban segített a hercegnek – vallotta be a műsorban.

Harry herceg leült egy „intim”, élőben közvetített beszélgetésre Dr. Máté Gábor magyar származású kanadai orvos, addiktológus, író és pszichoterapeutával, hogy megvitassák a veszteséggel való együttélést – írja a Mirror, és emlékeztet, hogy a beszélgetésre azután került sor, hogy a herceget és feleségét, Meghan Markle-t megkérték, hogy hagyják el a Frogmore Cottage-ot. 

A herceg arról beszélt, hogy „soha nem kereste az együttérzést”, „ő nem tekinti magát áldozatnak”, és „segíteni akar másoknak azzal, hogy megosztja a történetét”. 

A beszélgetés egyébként a herceg Spare című memoárját reklámozta, amelyről itt írtunk hosszabban

Harry továbbá elmondta a fizető közönségnek, hogy rettegett attól, hogy elveszíti édesanyja emlékét, miközben szakemberhez járt. „Azt hittem, ha terápiára megyek, az majd meggyógyít, és elveszítem mindazt, amit sikerült megőriznem az édesanyámról. Nem vesztettem el, épp ellenkezőleg. Korábban azt hittem, hogy szomorúságnak kellett volna bennem lennie, hogy bebizonyítsam neki, mennyire hiányzik, aztán rájöttem, hogy ő tényleg csak azt akarta, hogy boldog legyek, és ekkor hatalmas kő esett le a szívemről.”

Bár hozzátette, hogy amint elkezdte megérteni a traumát, „hitelesebb életet élni és jobb apuka lenni”, rájött, hogy egyre távolabb került a királyi családtól.

Harry herceg azt is elmondta, hogy a marihuána „tényleg segített neki” mentálisan, de a kokain mit sem ért a számára. „Ez inkább egy szociális dolog volt, igyekeztem tartozni valahová”. 

Nyitókép: Yui Mok/PA Images via Getty Images

#Életmód#harry herceg#Máté Gábor#meghan markle#pszichológus#diana hercegnő

Címlapról ajánljuk