Műsorújság
RTL Most

Újra az RTL Klubon a Saul fia!

A tavalyi Oscar-gála legszebb pillanata volt, amikor Nemes Jeles László filmje nyerte el a legjobb idegen nyelvű film díját. Az idei díjátadóra pedig a magyar sikerrel hangolódhatunk, hiszen újra megnézhetitek az RTL Klubon!

Tavaly mindenki könnyekben és diadalmámorban úszott, amikor kiderült, hogy a Saul fia elhozott egy Oscar-díjat. Nemes Jeles Lászlót és Röhrig Gézát szétszedte mindenki, és egy emberként ünnepelte őket az egész ország.

Akkor az RTL Klubot érte a megtiszteltetés, hogy bemutathatta az Akadémia által is díjazott alkotást. Most újra eljött ez a lehetőség, hiszen a február 27-én hajnalban érkező Oscar-gála előtt már bárki megkezdheti a hangolódást az ünnepségre, hiszen az RTL Klub újra műsorra tűzi a Saul fiát.

Nemes Jeles László első egész estés filmje a holokauszt talán utolsó tabutémáját dolgozza fel. A film története szerint 1944-ben, Auschwitz-Birkenau-ban Ausländer Saul (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Hogy mikor nézhetitek még újra a filmet? Vasárnap éjjel kapcsoljatok 23:20-kor kapcsoljatok az RTL Klubra!

Újra magyar siker az Oscaron! Persze, nem ez volt az első alkotás, amely kis hazánkból egészen Hollywoodig jutott: megannyi aranyszobor és jelölés kötődik magyar alkotókhoz és munkáikhoz. Kíváncsi vagy rájuk? Akkor kattints ide!

Legnézettebb videók