Múlt héten már összegyűjtöttük nektek a kedvenc kutyás filmjeinket, azonban ne feledkezzünk meg róla, hogy nemcsak őket zárhatjuk a szívünk közepére. Jöjjenek a legjobb ember-állat barátos filmek!

TOP 5: Az állatok a legjobb barátaink!

Ugyan mindenhol azt hallani, hogy a kutyák az ember legjobb barátai – ami igaz is –, de azért nem mehetünk el a többi tündéri történet mellett sem, amelyek másfajta barátságokról szólnak. Szerencsére, ezt nemcsak filmekben, de animációs mesékben is rengetegszer átélhettük már. Most a kedvenceinket szedtük össze mind a két csoportból.

1. Szabadítsátok ki Willy-t

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de gyerekkoromban talán éppen ezt a filmet láttam a legtöbbször… Valószínűleg ezért is fújom kívülről az egészet, és ezért dobban meg mindig a szívem, amikor kardszárnyú delfint látok. Az eredetileg Keiko névre hallgató csodaszép „gyilkos bálna” története a fogságban tartott Willy és Jesse barátságáról szól. És persze arról is, hogyan mentették meg egymást. Egyiküket a fogságból, míg a másikat a kitaszítottságból kaparta össze a barátságuk.

2. Így neveld a sárkányodat 1-2

Hablaty és Fogatlan, az örök páros, akiknek köszönhetően irreális álmokkal hitegetjük magunkat: hányszor álmodhatták már azt a rajongók, hogy van egy saját kis sárkány pajtásuk? Ráadásul ez pont az a sorozat, aminek a második része sokkal jobb, mint elődje!

3. A suttogó

TOP 5: Az állatok a legjobb barátaink!
 


A Robert Redford, Scarlett Johansson és Kristin Scott Thomas főszereplésével készült film, egy súlyos balesetben megsérült lány és még nála is jobban megsérült – és megvadult – lova történetét meséli el. Ebben a sztoriban nemcsak a szerelem, a meseszép montana-i vidék és a gyönyörű lovak a fontosak, de a ló és gazdája, valamint a megmagyarázhatatlan „suttogó” közötti kötelék is.

4. Majmok bolygója-filmek

A James Franco főszereplésével útjára indított feldolgozások meglepően jól sikerültek, sőt a harmadik rész esetében még azt is megkockáztatjuk, hogy lepipálták ikonikus elődjeiket. A majmok és emberek közötti szeretet és gyűlölet hullámvasútként váltakozva jelenik meg ezekben a filmekben, ráadásul a harmadik felvonásban már olyan komoly témákat is felvet, hogy belesajog az ember szíve, ha nézi…

5. Gorillák a ködben + Joe, az óriásgorilla

Az első egy 1988-as film, amiben Diann Fossey életét mutatják be, aki 14 évig élt együtt gorillákkal Ruandában. Tanulmányozta őket és olyan különleges kapcsolatot tudott kiépíteni az állatokkal, hogy azok maguk közé fogadták. Sigourney Weaver a hősnő eljátszása közben annyira azonosult annak értékrendjével, hogy azóta is Diann Fossey Gorilla Alapítványának egyik meghatározó támogatója és tiszteletbeli elnöke.

A második mozi már sokkal inkább popcornosabb és egy picit ugyan merít a fenti történetből, itt azonban egy óriásgorilla és legjobb barátja – akit Charlize Theron alakít – történetét mesélik el nekünk. Hiába régi, hiába tűnhet gagyinak, rengeteg érzés és még több fontos gondolat bújik meg benne!

És ha már az ember-állat barátságnál tartunk: ma 15-kor kezdődik a Hadak útján, amely Albert és Joey névre hallgató lova elsöprő erejű történetét meséli el!