Műsorújság
RTL Most

Tiltott vágy lobban Rachel Weisz és Rachel McAdams között

Hamarosan új filmben láthatjuk együtt a két Rachelt. A Disobedience két nő tiltott szerelméről mesél, és higgyétek el: igazán drámainak és felkavarónak ígérkezik az alkotás. Nézzük meg együtt az előzetesét!

Sebastián Lelio következő alkotása – most éppen a Testről és lélekről ellen versenyez egyik filmjével az Oscaron – magyarul az „Engedetlenség” címet is kaphatná, és már ez az elnevezés is sokat elárulhat a témájáról.

Alapvetően arról szól, hogy egy ortodox zsidó felesége (McAdams) – aki évek óta elnyomja magában a vágyat, hogy igazából a nőket szereti – választás elé kényszerül: férjét és a szabályok közé szorított életét folytatja tovább, vagy pedig az újonnan megismert nő (Weisz) és szerelem felé hajlik.

A cselekmény fonala nagyjából onnan indul, amikor Ronit (Weisz) visszautazik ortodox zsidó családjához és tragédia éri őket, hiszen meghal az édesapja. A gyász közepette azonban váratlanul megismerkedik Dovid nevű unokatestvére feleségével, Estivel (McAdams), és azonnal egyértelművé válik, hogy vonzódnak egymáshoz.

Heves és tagadhatatlan vágyaikat nem tudják kordában tartani, és titkos kis randevúik egyre jobban sorvasztják el Esti házasságát, miközben a férj megállíthatatlanul próbálja visszaszerezni feleségét.

Nagyon erős érzelmeket jelenít meg a rendező, ami lelkileg meglehetősen felkavarónak tűnik, hiszen a megtört és érzelmileg meggyötört nő fájdalmas döntésképtelenségét vetíti előre a trailer:
 

„Miért házasodtál meg? – kérdezi Ronit.

„Azt hiszem a férjem úgy gondolta, majd a házasság kigyógyít ebből…” – feleli Esti.
 

Legnézettebb videók