Műsorújság
RTL Most

Télapózzatok velünk! Jöjjön az öt kedvenc filmünk!

December hatodika van, úgyhogy ez nemcsak arra tökéletes kifogás, hogy degeszre tömjük magunkat csokival (pipa), hanem arra is, hogy hivatalosan megkezdjük a karácsonyi filmek időszakát.

Tegye fel a kezét, aki jelenleg is cukorsokktól szenved, mégis azon kattog folyamatosan, hogy tovább dézsmálja a csizmájában összegyűlt csokoládé-halmot! Nálunk az egész szerkesztőség kidőlt, úgyhogy inkább úgy döntöttünk, még inkább elmerülünk az ünnepi hangulatban, ezért összeszedtük nektek a kedvenc télapós mozijainkat.

Előre szólunk, lesz itt mese, klasszikussá nőtt történet, de horror is. Indulhatunk?

Télapu-filmek

Sokunknak marad meg örök gyerekkori emlékként ez a film. Valahogy ez volt az a sztori, amiről felnőtt fejjel akár azt is gondolhatnánk, hogy gagyi, mégis megvan annak a bája, ahogyan bepillanthatunk a „télapóság” kulisszája mögé. Tim Allen itt még a szívünknek kedves komédiás volt, akit kicsit mi is a Télapóvá vált apukánknak éreztünk. Az első rész örök, utána már nem muszáj folytatni a dolgot, de az 1994-es film még mindig a kedvencünk.

A Grincs

Valószínűleg mindenkinek akad a családjában olyan ember, aki gyűlöli a karácsonyt és kábé a háta közepére kívánná az egészet. Sőt, tuti, hogy néha ezek pont mi vagyunk. Mégis, amikor már a fa alatt ülünk, teli hassal, minden megváltozik. Jim Carrey-nek köszönhetően a karácsonyok legnagyobb trollja, a Grincs életre kelhetett, hogy egy picit mi is vele utáljuk, majd szeressük – és értsük meg – ezt az ünnepi cécót. Vicces, cuki és abszolút szerethető mozi ez, ami beindítja az emberben a karácsony lázat.

Karácsonyi lidércnyomás

Ha már Grincs, akkor Rosszcsont Jack sem maradhat ki a buliból, hiszen ő ráadásul képes volt elraboltatni az igazi Mikulást, hogy ő lehessen az ajándékosztó mester – ha már ennyire beleunt a saját feladataiba. Tim Burton sötét mesebirodalmába mindig izgalmas élmény bekukkantani, nincs ez másként ezzel a filmmel sem.

Az öt legenda

Ebben a mesében ugyan nem a Mikulás a főszereplő, mégis ő is fontos része egy nagy küldetésnek. Annak az öt legendának a tagja, akiknek az az egyetlen feladata a világon, hogy megóvják a gyerekek álmait. Édes és szívet melengető meséről van szó, amiben teljesen új köntösben és megközelítésben láthatjuk a híres-neves karaktereket. Ráadásul, ha eredeti nyelven nézzük, akkor olyan híresség hangjain szólalnak majd meg a szereplők, mint például Chris Pine, Hugh Jackman, Jude Law vagy éppen Alec Baldwin.

Krampusz

Ezt a filmet nagy meglepődés övezte, amikor a csapatunk egyik tagja bedobta a közösbe. Nem sok jót sejtet – főleg karácsonyi hangulatban – egy horror film. Mégis, a változatosság kedvéért, ideje bevenni a kari hagyományok közé ezt a mozit is. Ráadásul, minden „grincs-hangulatú”, ünnepeket megtagadó egyénnek bebizonyítja: jobban járunk, ha szeretjük a dolgot, különben a Krampusz haragja akar majd kinyírni minket.

Legnézettebb videók