Műsorújság
RTL Most

Oscar-esélyes musical a láthatáron?

Az Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével készült Kaliforniai álom mindenkit elbűvölt Velencében.  A 73. Velencei Filmfesztivál nyitófilmjét hatalmas ovációval fogadta a közönség, a sajtó már most a legnagyobb Oscar-esélyesként emlegeti a Whiplash rendezőjének (Damile Chazelle) legújabb alkotását.

A kritikusok egy igazán üdítő mestermunkának nevezték Chazelle legújabb alkotását, aki a Whiplash sikere után végleg beírta magát a filmtörténetbe. Az esti gálapremieren a film női főszereplője, Emma Stone is részt vett, aki filmbeli partneréről, az épp hazánkban tartózkodó (és a Szárnyas fejvadász 2-t forgató) Ryan Goslingról is szót ejtett a sajtótájékoztatón:

„Csodálatos érzés olyan valakivel dolgozni, akit ismersz, akiben megbízol, és tisztelsz.”

A közös táncjeleneteiket is megemlítette a fiatal színésznő: „Ha egyszer valakivel megtanulod a társastáncot, akkor már mindent tudsz. Ryan egyébként nagyon jól vezet.”

 


A 31 éves író-rendező a már most óriási sikerű film tegnapi sajtótájékoztatón elárulta, az alapötlete az volt, hogy a klasszikus musicalek varázsát társítsa napjaink világával, ahol nem mindig úgy jönnek össze a dolgok, ahogy azt elképzeljük. Emma Stone azt is hozzátette, hogy végre egy olyan alkotás készült, ami megmutatja az álmodozás és a remény mögött megbúvó kemény munkát is.

Chazelle már 5 Oscar-jelölésen és 3 Oscar-díjon túl végre saját álmát is megvalósíthatta. A Whiplash jazz dobosának sikere hozzásegítette, hogy elkészítse a Kaliforniai álmot, és ezzel bebizonyította az egész világnak, hogy az álmok beteljesülhetnek. „Még mindig meg kell csípnem magamat… egy régóta dédelgetett álmom teljesült ezzel a filmmel.”- mondta.

 


A Kaliforniai álom Velencével megkezdte hódító körútját. Legközelebb a Torontói Filmfesztivál közönségét ejti rabul ez az eredeti, varázslatos energiákkal teli, lenyűgöző alkotás. Addig pedig mindenki izgatottan várja, hogy a 19 többi alkotással versenyző film vajon haza viszi-e az Arany Oroszlánt.

Ti is izgatottan várjátok már a decemberben érkező filmet? Mi nagyon! Nézzük is meg még egyszer az előzetest:

Forrás/Képek: Freeman Film

Legnézettebb videók