Pontosabban az előzetesét. A sírós, szerelmes drámák mindig a szívünk közepébe találnak, most sem volt ez másképp Alicia Vikander és James McAvoy közös filmjével, a Submergence-szel.

Megkaptuk az idei év legfájdalmasabb romantikus filmjét!

A romantikus filmek – akármilyen más műfajjal is keresztezzük őket – mindig jólesnek a lelkünknek. Persze, a dráma kategória jelöltjei felbolygathatják az érzéseinket, de még így is szívesen mondjuk azt, hogy megérte.

Rengeteg síros film van már a kedvenceink listáján – habár ezeket ajánlott nem egy héten vagy napon belül ledarálni, hiszen előre elrendeltetett, hogy kiborulunk –, amit végre egy újabb darabbal bővíthetünk.

Az Oscar-díjas Alicia Vikander férje, Michael Fassbender után, most annak legjobb barátjával, James McAvoyjal osztozik a nagyvásznon. A Wim Wenders rendezésében érkező film májusban debütál majd a mozikban, ezért épp ideje volt, hogy az exkluzív fotókon és az elcsepegtetett infókon kívül, végre belenézhessünk az alkotásba.

Megkaptuk az idei év legfájdalmasabb romantikus filmjét!

Már az első snittek alapján egyértelművé vált, hogy jól kategórizáltuk, amikor felvéstük a sírós listánkra, hiszen a történet egy az egyben a Vágy és vezeklés című filmet idézi. Persze bőven van eltérés a cselekményben, úgyhogy szó sincs másolatról, viszont a hangulata pontosan ugyanolyan.

Az azonos című J.M. Ledgard regényből adaptált történet középpontjában egy ügynök (McAvoy) és egy tudós, matematikus (Vikander) állnak, akik halálosan egymásba szeretnek, azonban a sors elszakítja őket. Miközben McAvoy karaktere fogságba esik Szomáliában, addig szerelme egy expedíció közben az óceán mélyén reked.

Mindketten élet-halál harcot vívnak, egymástól többezer kilométerre.

Nektek is bejön a Submergence hangulata?