Műsorújság
RTL Most

Legyél te is velünk Aranyhaj-rajongó!

Az Aranyhaj és a nagygubanc hiába tartozik az újabb mesék közé, lassan már kezdjük úgy számon tartani, mint egy régi klasszikust. Valószínűleg azért is érezhetjük így, mert ezt akarták elérni a készítők. De nézzük, milyen érdekességek vannak még itt!

Ma este az RTL Klubon a Jégvarázs és az Agymanók főszereplői 18:45-kor Aranyhajnak adják át a stafétát, így a szeleburdi, folyton éneklő lány gondoskodik majd a jókedvünkről. Mielőtt azonban oda kuckóznánk a tévé elé, nézzük, milyen izgalmas fázisokon ment keresztül a mese, mielőtt megjelent.

Jöjjön a 10 legérdekesebb tény az Aranyhaj és a nagy gubancról!

1. Ez a Disney első meséje, amit teljes egészében számítógép segítségével, CGI-jal készítettek el. Ennek ellenére, egyáltalán nem érezhetjük ezt a filmen – ami amúgy az 50. Disney alkotás a sorban –, hiszen a rendezőnek kiemelt célja volt, hogy olyan hatása legyen a képi világnak, mintha rajzolva lenne az egész. Akárcsak Csipkerózsika idejében.

2. Mielőtt megszületett volna Flynn Rider karaktere, a kreatív csapat összehívott egy „Szexi pasi meetinget”, ahol a kolléganők között közvéleménykutatást tartottak, hogy szerintük kik számítanak jó pasinak (és miért). A falon olyanokról lógtak képek, mint Johnny Depp, Brad Pitt, Hugh Jackman, David Beckham vagy éppen Gene Kelly.

3. Mindenkire azt mondogatjuk, hogy a szüleire ütött, Aranyhaj esetében nem éppen ez volt a helyzet. Kiemelt cél volt, hogy a lányon egyértelműen látszódjon, hogy a királyi pár gyermeke, ehhez kellett, hogy feltűnően hasonlóak legyenek a vonásaik. A bökkenő csak annyi volt, hogy Aranyhaj külsejét találták ki először, emiatt a szüleit róla mintázták! Egy kicsit megfordult a természet rendje a Disney-nél.

4. Pascalt, mindannyiunk kedvenc kaméleonját egy igazi kisállat ihlette. A mese egyik producerének ugyanis volt egy kaméleonja, akit – meglepetés -  Pascalnak hívtak. Plusz infó, hogy az eredeti elképzelések alapján egy kis mókust szerettek volna az elveszett hercegnő legjobb barátjának… egyre jobban érződik, hogy…

5. Az Aranyhaj egyfajta előzménytörténete, és megágyazása lett volna a Bűbáj című filmnek…

 


6. A három fő karakter – Aranyhaj, Flynn és a gonosz boszi – ruháinak színe tükrözik, hogy milyen személyiségek valójában. A lila királyi vért jelöl, Flynn kék és fehér ruhái a jóságot képviselik, miközben a boszi piros ruhái a gonoszságára utalnak.

7. Olyan színésznők voltak esélyesek, hogy Aranyhajat szinkronizálják, mint Natalie Portman, Reese Witherspoon vagy éppen Christin Chenoweth. Végül Mandy Moore lett a befutó!

8. Nagyon nagyon sooook időbe telt, mire tényleg elkészülhetett ez a mese. Eredetileg 1937-re tervezték, hogy ezt a történetet is megrajzolják, éppen a Hófehérke és a hét törpe után.

9. Nektek melyik a kedvenc jelenetetek? Jójó, most nem a Pascalos részekre gondolunk, viszont, amikor az egyik kulcsjelenethez jutunk, amikor Flynn és Aranyhaj egy csónakban ülve énekelnek és nézik az ünnepi fényeket… ott eredetileg tűzijáték lett volna. A készítők azonban gondoltak egyet, és lámpásokra változtatták a tervet.

10. A mese rendezője, Nathan Greno karrierjét egy másik Disney mesében kezdte: ő volt Mushu egyik animátora a Mulánból.

Forrás: Disney, IMDb

Legnézettebb videók