Műsorújság
RTL Most

Íme, 10 érdekesség Doctor Strange-ről!

Nagypénteken ellátogat a tévéképernyőkre a Marvel-filmek legnagyobb mágusa, ezért összeszedtünk nektek pár érdekességet a filmről!

Benedict Cumberbatch volt a Marvel első választása Stephen Strange szerepére, mivel azonban a brit színésznek színházi elfoglaltságai voltak, nem tudta elvállalni a filmet. Második körben Joaquin Phoenixet kereste fel a Marvel, aki azonban nem akart több filmre szóló szerződést aláírni. Végül mindenki jól járt, a Marvel eltolta a Doctor Strange forgatási munkálatait, hogy Cumberbatch elvállalhassa a szerepet, Phoenix pedig az ősszel érkező Joker-filmben öltheti magára egy képregénykarakter szerepét.
 

A filmet rendező Scott Derrickson a saját pénzén készített el egy koncepciós kisfilmet, amit aztán bemutatott a Marvelnek, annak reményében, hogy megrendezheti az egészestés Doctor Strange mozit.
 

Benedict Cumberbatch egy Jayfunk nevű táncostól kapott segítséget abban, hogy a varázslás közben használt ujjgyakorlatok és kézmozdulatok minél gördülékenyebben menjenek neki.
 

 


 A Tilda Swinton által alakított Ancient One karaktere eredetileg férfiként jelent meg a képregényekben.
 

1992-ben, 2001-ben és 2008-ban is felmerült már egy Doctor Strange mozifilm ötlete, ráadásul olyan rendezőkkel, mint Wes Craven, vagy Guillermo del Toro.
 

Mads Mikkelsen Kaecilius-sminkjét minden forgatás előtt több órán keresztül készítették.
 


A Marvel Filmuniverzum már két Sherlock Holmest is magáénak tudhat. Robert Downey Jr. a filmekben, Benedict Cumberbatch pedig a Sherlock című sorozatban alakította az ismert detektívet.
 

A forgatás során Benedict Cumberbatch besétált egy a helyszínhez közeli képregényboltba a filmes kosztümében, és vásárolt egy Doctor Strange képregényt.
 

 


A Kaeciliust alakító Mads Mikkelsent saját testvére, Lars Mikkelsen szinkronizálta a film dán verziójában.


A 2014-es Amerika Kapitány: A tél katonája című filmben már volt egy nem is annyira rejtett utalás Doctor Strange karakterére. Jasper Sitwell, a Hydra egyik ügynöke említette meg Stephen Strange-t, mint potenciálisan veszélyes és megfigyelt személyt.
 


Ne feledjétek, Doctor Strange péntek este 21:10-től az RTL Klub-on!

Forrás: Imdb

Legnézettebb videók