Műsorújság
RTL Most

Gondoltad volna? Megdöbbentő érdekességek a Némó és a Szenilla nyomábanról!

Némó vagy Szenilla, te melyik mesebeli halat kedveled jobban? Mivel mi képtelenek vagyunk dönteni, ezért mindkét kedvencünk kalandját leadjuk a hétvégén!

Némó nyomában

A rendelő falára kiakasztott diploma szerint a fogorvos a Pixar Fogászati Egyetemen végzett.

Két évvel a Némó nyomában bemutatója előtt Némó már feltűnt a Szörny Rt.-ben, mint az egyik plüssjáték Boo szobájában.
 

 


A film animátorai elsőre olyan realisztikus vízanimációkat készítettek, amik túlságosan is elütöttek a mese további animációitól. Végül „lebutították” a vízanimációkat, hogy jobban passzoljanak a filmbe.

Cool, a teknős eredeti nyelven a filmet rendező Andrew Stanton hangján szólal meg. Az eredeti tervek szerint nem Stanton adta volna a teknős hangját, Ő csak a produkció első, nyers vágatához mondta fel a szövegeket. Végül azonban annyira jól sikerült Stanton próbaszinkronja, hogy bekerült a végleges filmbe is.

A teknősös jelenetben összesen teknősbéka szerepel.
 

 


Szenilla nyomában

Hanknek eredetileg nyolc karja lett volna, az animátorok azonban nem tudtak felzsúfolni egy nyolcadik csápot is a polip testére, ezért átírták a karakter háttértörténetét, hogy indokolttá váljon a hiányzó kar.

A film 13 évvel a Némó nyomában után jelent meg, a történet azonban csak egy évvel a Némó után játszódik.
 

 

 


Némó eredeti hangja, Alexander Gould a két rész közötti 13 évben „kinőtte” gyermeki hangját, így nem tudta újra szinkronizálni Némót. A helyét Hayden Rolence vette át.

Riley Andersen, a 2015-ös Agymanók főszereplője feltűnik a filmben pár pillanat erejéig. Miután Szenillát bedobják Destiny medencéjébe, Riley benéz a medencébe az üvegfalakon keresztül.
 

 

Ne felejtsétek, szombat este 20:00 órától Némó nyomában, vasárnap pedig 18:55-től a folytatást, a Szenilla nyomábant is megnézhetitek az RTL Klub-on!

Legnézettebb videók