Műsorújság
RTL Most

Gondoltad volna? Így készült a Hobbit-filmek félelmetes sárkánya, Smaug

Ne feledjétek, ma este 20:00 órakor A hobbit: Smaug pusztasága az RTL Klubon! Addig is hangolódásképp lessetek be velünk a film színfalai mögé, és nézzétek meg, hogyan varázsolták vászonra a címszereplő sárkányt, Smaugot.

Évek óta egyre többen hangoztatják, hogy ideje lenne külön kategóriát létrehozni a filmes díjátadókon a Motion Capture performanszoknak, mit pedig teljesen egyetértünk ezzel.

Aki nem tudná, a motion capture (röviden mocap) technológia lényege, hogy a színészek különleges mozgásérzékelőkkel felszerelt ruhában játszanak, hogy aztán számítógépes utómunkával varázsolják őket rémisztő szörnyetegekké, hatalmas zöld hősökké, vagy épp óriási sárkánnyá.
 


A mocap technológia lehetővé teszi, hogy egy számítógép animációval létrehozott karakter megőrizze az őt életre keltő színész mozgását és mimikáját, ezzel még élethűbbé téve a szereplőt. Bár akadnak külön erre a stílusra specializálódott színészek, egyre gyakoribb, hogy neves sztárok is belebújjanak a mozgásérzékelőkkel turbózott ruhákba. Így tett például a Hobbit-sorozat sztárja, Benedict Cumberbatch is, aki minden színészi tehetségét bevetette, hogy minél emlékezetesebb alakítást nyújtson Smaug, a sárkány szerepében. Az alábbi videóban megnézhetitek, hogy miként is zajlottak a motion capture felvételek (angoltudók előnyben a videó alatti kommentár miatt, de ha nem beszélitek a nyelvet is látványos és érthető a videó):

 

Forrás: Youtube

Legnézettebb videók