Műsorújság
RTL Most

Észveszejtő titkok a Halálos Fegyver-filmekről!

Négy film, egy csapat remek színész, temérdek akció. Nem meglepő, hogy a Halálos fegyver-filmek mögött is zajlottak érdekes történések, mi most ezekből szedtünk össze párat.

1. Franco Zeffirelli szerepet ajánlott Mel Gibsonnak az általa készített Hamlet feldolgozásban, miután megnézte a jelenetet, amiben Riggs öngyilkossággal fenyegetőzik.

2. A már említett öngyilkos jelenetben ráadásul volt egy durva csavar: a fegyverben, amit Mel Gibson a saját fejéhez fogott éles töltény volt. Ráadásul ez Gibson ötlete volt, mivel úgy gondolta, hogy realisztikusabb és drámaibb alakítást nyújthat így. Mit ne mondjunk, sikerült.

3. Riggs szerepét eredetileg Bruce Willisnek is felajánlották, aki azonban inkább a Die Hard főszerepét vállalta be. Amit nem mellesleg előtte Mel Gibsonnak ajánlottak fel. Mi azt mondjuk, elég jól jártunk ezzel a leosztással.

4. A második rész egyik jelenetében Riggs megkérdezi Murtaugh-t, hogy összeomlott-e a tőzsde. A tőzsdepiac számára tragikus Fekete hétfő 1987. október 19-én, hét hónappal a film premierje után következett be.

5. A Halálos fegyver 2 forgatása alatt Mel Gibson már javában küzdött alkoholfüggőségével. Elismerte, hogy reggelire átlagosan 5 sört ivott meg, ennek ellenére azonban mindenki a pontos és profi jelzőkkel illette a munkáját.

+1. A harmadik rész forgatókönyvén a Star Wars-filmek Leia hercegnője, Carrie Fisher is dolgozott, az ő nevét azonban nem tüntették fel a stáblistán.

Most, hogy már ezeket az érdekességeket is tudjátok nem maradt más, mint újraélni a Halálos fegyver-filmek adrenalindús akciólöketét, amit mostantól négy hétig, minden szombaton meg is tehettek az RTL Klub-on!

Forrás: Imdb

Legnézettebb videók