Műsorújság
RTL Most

Emma Stone is beszáll a vérben tocsogó filmekbe?

Az Oscar-díjas színésznő egyre bevállalósabb: most annak a Giorgos Lanthimosnak a filmjében vállalt főszerepet, aki a különleges, mégis sokszor betegnek mondható rendezéseivel vált híressé.

Nemrég jött ki a rendező legújabb alkotásának előzetese. A „The Favourite” visszarepít minket az időben, egészen a korai 18. századba, ahol még a királyi előkelőségekről szólt minden. A történet három nő körül összpontosul: a királynő, Anne (Olivia Colman) és legfőbb bizalmasa, aki mindenről helyette dönt (Rachel Weisz) és a újonnan a házhoz szegődő Abigail (Emma Stone). A sztori csavarját az adja, amikor Abigail egyre inkább a királynő kedvencévé válik, ami nem kevés feszültséget okoz az udvarban…

A film szürrealitása már az előzetes képkockáin átüt, hihetetlenül nagy katyvaszként pulzál az egész, miközben feszültséget áramoltat szét bennünk a megdöbbentő képeivel.

Amikor gyümölcsökkel dobálnak egy pucéran táncikáló embert…

Amikor vér fröccsen az arcokba…

Amikor random kacsák tipegnek át a vásznon….

És folytathatnánk. Lanthimostól nem meglepő, hogy ilyen stílusú filmet készít, hiszen legutóbbi két rendezése – A homár és az Egy szent szarvas meggyilkolása – is ugyanezt tükrözték.

Legnézettebb videók