Műsorújság
RTL Most

Íme 5 érdekesség az U.N.C.L.E. emberéről!

Guy Ritchie rendezése igazán humorosan, és meglehetősen új köntösben hozza el nekünk a jól ismert műfajt. Ráadásul a főbb szerepekben feltűnik nem egy Oscar-jelölt vagy győztes, sőt még Superman is. Tudj meg most mindent a moziról.

James Bond megjelenése óta szinte az egész világ odavan a menő kémekről szóló történetekért. Ezeknek persze alaptartozéka kell, hogy legyen legalább egy macsó, öltönyös úriember – aki nemcsak az akciósdús kalandokban, de a nők elcsábításában is jeleskedik –, és természetesen az áldozatként vagy mellékszereplőként tökéletesen funkcionáló hölgy is.

A 2015-ös U.N.C.L.E. embere is hasonló elemekkel operál, azonban a tévésorozatból újraélesztett kém sztori több kiemelt karakterrel dolgozik egyszerre, ráadásul úgy, hogy itt aztán a nők is karakán és erős történetszálakat visznek el a hátukon.

De mi az az 5 dolog, amit mindenképpen tudnunk kell, mielőtt megnézzük a filmet?

1. Henry Cavill eredetileg nem Napolen Solót játszotta volna. Tom Cruise-nak szánták ugyanis a szerepet, aki végül dobbantott a filmből a Mission: Impossible 5. forgatása miatt. Slussz poén viszont, hogy a M:I hatodik részében már maga Cavill is együtt játszik majd Cruise-zal.

2. Az egyik jelenetben Armie Hammer (Ilya Kuryakin) pontosan ugyanazokat a ruhákat viseli, mint Erik Lensherr, másik nevén Magneto az X-Men: Elsők című filmben. Nem mellesleg a Magnetót játszó Michael Fassbender is esélyes volt az orosz ügynök szerepére. Véletlen lett volna ez a kosztümös egyezés? És ha már a jelmezeknél tartunk: Cavill öltönyei szorosan kötötték a színészt az egykori James Bond-filmekhez, hiszen pontosan ugyanaz az ember alkotta meg a fifikás és részletesen kidolgozott darabokat, mint aki a Bond-filmekben is.

3. A forgatókönyv eléggé változékony volt. A színészek elmesélték, hogy hiába készültek fel minden egyes felvétel nap előtt a szövegeikre, tudták, hogy nagy az esélye annak, hogy az egészet ki is dobhatják. A készítők nagy hangsúlyt fektettek ugyanis a szereplők közötti kémiára és dinamikára, ezért sokszor rájuk bízták, hogy egy picit finomítsanak a szövegeken, hogy azok jobban passzoljanak hozzájuk.

4. A kaszkadőrök nem sok esélyt kaptak arra, hogy bizonyítsanak a forgatások alatt, hiszen a főszereplők – kiemeleten Hammer – szerették bevállalni a kockázatosabb jeleneteket is. Cavill ki is emelte, hogy kollégája hihetetlenül tehetséges, ha az akciójelenetekről van szó:

„Fogalmam sem volt róla, hogy ennyire jól mennek neki ezek a jelenetek. De a kaszkadőre – szegény srác – alig kapott esélyt rá, hogy helyettesítse Armie-t, mert ő állandóan kint van és megállíthatatlanul csinálja.” – mesélte Cavill.


5. Henry Cavill-nek eléggé ügyes keze van. A film egyik jelenetében sikerült lerántani egy asztalterítőt, mindezt ráadásul úgy, hogy a terített asztal mindegyik eleme sértetlen maradt. Ez pedig nem egy trükk volt, a színész tényleg kigyakorolta a mozdulatot.

Ne feledjétek, ma este 21:00-kor kezdődik a kémfilm a Film+-on! Addig is nézzétek meg, mi is vár rátok!

Legnézettebb videók