Műsorújság
RTL Most

A Zsivány Egyes felszállásra kész! Íme, 6 érdekesség a filmről!

A Star Wars történet vasárnap este, 18:55-kor debütál az RTL Klubon. Mielőtt azonban akcióba lendülnénk a lázadókkal, nézzünk körül a film izgalmas titkai között.

A „Los Alamos” álnéven emlegetett mozi talán az eddigi egyetlen olyan Star Wars történet, ami több ponton is vállalta, hogy szakít a hagyományokkal. Nemcsak ehhez hasonló érdekességeket gyűjtöttünk össze nektek, nézzük is!

 • Ez az első olyan Star Wars film, amiben kimondják a címet. Bodhi Rook-tól hallhatjuk a film vége felé, aki a jelenetében bebizonyítja: a Zsivány Egyes bizony egy lázadó hajó azonosítója.
   
 • Ez az első olyan SW nagyjátékfilm, aminek nem John Williams írta a zenéjét. Helyette most Michael Giacchino ragadott kottákat.
   
 • Emellett a Zsivány Egyes az első abban is a filmek között, ahol nem a megszokott beúszó szöveggel találkozunk, ami felvázolja a galaxis akkori történéseit.
   
 • Jyn Erso karaktere eredetileg őrmester volt a forgatókönyvben. Ezt olyan későn változtatták csak meg, hogy a film alapján készített játékok között akadt olyan, amin a főszereplő rangja is így szerepel.
   
 • Chirrut Imwe vak a történetben. Eredetileg nem ez volt az elképzelés, ezt a karaktert életre keltő Donnie Yen találta ki, ami azonnal megtetszett a rendezőnek. A színész amúgy elsőre nemet mondott a szerepre, azonban amikor mesélt róla a gyerekeinek, az izgatottságuk miatt meggondolta magát.
   
 • Diego Luna (Cassian Andor kapitány), Felicity Jones (Jyn Erso) és Alan Tudyk (K-2SO) a film, Maldív-szigeteken zajló forgatása alatt együtt éltek… egy hajón.

Ne felejtsétek: a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet vasárnap 18:55-kor kezdődik az RTL Klubon!

Legnézettebb videók