Műsorújság
RTL Most

A rajongók nem kérnek Az utolsó jedikből

Manapság már nem készülhet úgy Star Wars-film, hogy az ne ossza két táborra a nézőket. Mégis, úgy tűnik, a nyolcadik felvonás nagyon sok rajongóból gyűlöletet és haragot váltott ki. Olyannyira, hogy petíciót is indítottak ellene.

Nem titkoltuk: hiába áradoztak annyian a legújabb – Rian Johnson által rendezett – részről, nekünk nagyon nem jött be a film. Hogy miért, azt már kritikánkban körbejártuk, de azóta kiderült, hogy mégsem tartozunk a ritka kivételek közé, hiszen a kritikusoknak ellentmondva, rengeteg rajongó is ilyen negatívan élte meg Az utolsó jediket.

A fanok felháborodása ráadásul még sosem öltött ilyen mértéket, amire a híres-hírhedt Rotten Tomatoes a legjobb példa. A kritikusok és a nézők kritikáit összegző oldalon, Star Wars film most kapta az eddigi legalacsonyabb pontszámot a nézőktől. Ez már önmagában is meglepő – a filmet látva… mondjuk nem –, de az is kivételes eset, hogy a kritikusoknál szinte magasan 90% felett jár a mozi, miközben a nézőknél alig nyaldossa a 60-at.

Most újabb fordulat érkezett ezen a fronton: a fanok egy eléggé erős magja petíciót indított, aminek egyetlen célja van, hogy töröljék a nyolcadik részt az SW kánonból. A kezdeményező legfőbb érve az volt, hogy ha Rian Johnson képes volt eltörölni 30 év hagyományát, akkor illendő lenne, ha az egész filmjét újra forgatnák.

„A nyolcadik rész borzalmas volt! Teljesen tönkretette Luke Skywalker és a jedik örökségét. Elpusztította a legfontosabb elemeket, amiért mi rajongók szerettük a Star Warst. Ezt orvosolhatják. Ahogyan képesek voltak 30 év történeteit kitörölni, arra kérjük a készítőket, hogy töröljenek ki még egyet, Az utolsó jediket.”


Nem ez az első eset, hogy a rajongók ilyen módszerekhez nyúltak, amikor kiderült, hogy a trilógia befejező részét mégsem Colin Trrevorrow, hanem J.J. Abrams rendezi, Az ébredő Erő direktora ellen is összefogtak a fanok. Akkor nem mentek semmire, és valószínűleg most sem fognak, de tény, hogy Rian Johnson nagyon merész útra tévedt azzal, hogy óriásit váltott a Lucas-féle filmekhez képest.

Bennünk azért még él a remény, hogy J.J. majd kárpótol minket egy epikus befejezéssel, reméljük nem kell csalódnunk a nagykutyában.
 

Forrás: Movieweb

Legnézettebb videók