Műsorújság
RTL Most

A magyar színésznők meghódítják Hollywoodot?

Egyre többször hallani magyar filmekről és magyar színészekről/színésznőkről a világban. A Fókusz Pluszban most hazánk három legismertebb szépségével ismerkedhettek meg, akik évek múlva akár Hollywoodban is megvethetik a lábukat.

Borbély Alexandra, Kerekes Vica és Petrik Andrea. Az utóbbi években sokszor hallhattuk ezeket a neveket, ráadásul nemcsak színházi berkeken belül. Mindhárman egyre több elismerést vívnak ki a szakmájukban, sőt a külföldi kritikusok és stábok is folyton keresik őket.

Vajon miben rejlik a titkuk? Mitől lettek éppen ők hazánk kiemelkedő színésznői?

Borbély Alexandráról hallhattunk a legtöbbet mostanában, hiszen az Oscar-esélyes Testről és lélekről című film főszereplője még az Európai Filmdíj átadóján a Legjobb színésznőnek járó díjat is elhozta. Azóta pedig nincs megállás: a Portréban még azt is elárulta Barabás Évinek, hogy több produkció is megkereste, és megannyi projekten dolgozik éppen.

A családjában ugyan ő az egyetlen művész, mégis éppen ők voltak azok, akik a leginkább hittek benne. Édesanyja mozi-mániája is egy lépcsőfokot jelentett számára későbbi szakmája kiválasztásához.

Miközben Alexandra most kezdi kóstolgatni a határon túli filmezés ízeit, Kerekes Vica – aki kint már szexszimbólumnak számít megannyi országban és filmben bizonyított már. A gyönyörű idomokkal büszkélkedő lány Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon is forgat, és ahogyan jönnek a munkák, úgy költözködik.

Vicának nemcsak ezzel a váltakozó életmóddal nincs gondja, de azzal sem, hogy sokan méltatják a külseje miatt:

„Azért benne van a színésznőségben a szín, ész és nő. Ez egy nagyon áldásos állapot, hogyha egyben van mind a három tényező, és még több. De szerintem minden nő szereti azt, hogy ha nőként is tekintenek rá.”  


Lehetséges, hogy pont ebben a párhuzamban rejlik a sikerük titka: szín, ész és nő? Van benne valami.

Ezt a fajta erőt – amit Alexandrában és Vicában is felfedezhetünk – Petrik Andreában is megtaláljuk. A Kincsem női főszerepével vált igazán ismertté, de a magabiztos lány már több filmben is bizonyított. A nagy áttörés óta azonban a nézők szemében nem sokat változott a megítélése: nagyon ritkán fordul vele elő, hogy felismerik az utcán.

„Valamiért úgy gondolom, hogy ha valamit tudok, hogy ha valamiben jó vagyok, az abból fakad, hogy én ott születtem, ahol. Nyilván ezt bárki tudja mondani, de erről meg vagyok győződve.”


Három szép, sikeres, tehetséges fiatal színésznő történetét ismerhették meg a nézők a Fókusz Pluszban és most itt is, akik mind határon túli magyarként, kisvárosból indultak.

Legnézettebb videók